Hlavní obsah

Petržela už má o sestavě na ligu jasno

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Ostravský Baník v generálce na jarní část první ligy doma ve Vítkovicích prohrál s šestým týmem slovenské první ligy Spartakem Trnava 0:2, když oba góly inkasoval v závěrech poločasů. Ostravský tým přišli poprvé od jeho stěhování z Bazalů podpořit i vlajkonoši. Do ochozů Městského stadiónu jich dorazily asi tři stovky.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Baníku Ostrava Vlastimil Petržela a jeho asistent Aleš Křeček (vlevo).

Článek

„Když začnou fandit, tak vám naskakuje husí kůže a motivuje to k lepšímu výkonu. Oproti podzimu, kdy tu skoro nikdo nebyl a slyšeli jsme skoro každé slovo, je to vítaná změna," radoval se z návratu fanoušků záložník Daniel Holzer.

Nejhoršímu týmu první ligy ale ani fandové nepomohli. V závěru přípravy Baníku jakoby zvlhnul střelný prach. Zatímco v prvních čtyřech přípravných zápasech dal dvanáct gólů, v posledních dvou ani jeden. „V takových utkáních si moc šancí nevypracujete. Co jsme měli, to jsme neproměnili, naopak oni nás, i když v prvním případě se štěstím, hned potrestali," upozornil kouč Vlastimil Petržela.

Ten v pondělí odvezl tým na soustředění do Nymburka, kde hráčům do pátku dával do těla. „I proto jsem ani nečekal, že to bude z naší strany nějak hbité utkání. Poločas pro nás byl strop. Ve druhé půli už chyběla jak kvalita, tak síly. Sotva jsme tahali nohy," komentoval nový kouč Baníku.

O sestavě, která příští sobotu vyběhne v Teplicích k úvodnímu zápasu jarní části, má Petržela téměř jasno. „Přemýšlím tak nad třemi posty," řekl Petržela. Jeho představu mu ale mohou rozbourat stále zablokované přestupy kvůli kauze Žižkov. Pokud se vedení ostravského klubu nepodaří situaci vyřešit, nebude moct kouč v sobotu v Teplicích počítat se slávisty Červenkou, Dostálem a Hrubým. „Absence Hrubého by byl velký problém a moc nevím, kým bych ho nahradil. I Dostál s Červenkou nám na jaře ještě určitě hodně pomohou. Věřím, že se to vyřeší, jinak to budeme hrát s našima klukama," pověděl Petržela

Tomu bude určitě v prvních několika jarních kolech chybět nejzkušenější Baníkovec Tomáš Mičola, jenž je po operaci kolene. Generálku s Trnavou vynechal také Ondřej Sukup, který se na tréninku srazil se stoperem Filipem Kašou a pohmoždil si stehenní sval těsně nad kolenem. „To je další z klíčových hráčů. V přípravě hrál výborně. Trochu mu nateklo koleno, tak jsme to nechtěli pokoušet. Věřím, že to bude do soboty dobré," uvedl 62letý trenér Baníku.

Reklama

Související témata: