Hlavní obsah

Dva plus jedna, Šural si nastavil laťku vysoko. Z očekávání si hlavu nedělám

Odmítl Slavii a zvolil Spartu. Přestup libereckého Josefa Šurala byl nejsledovanějším transferem domácí fotbalové zimy. Letenští si mohou jen přát, aby se reprezentační záložník i na jaře prezentoval jako v ligové generálce. K výhře 4:2 nad Žilinou přispěl dvěma góly a jednou asistencí. „Taková bilance potěší. Hlavně po zápasech, kdy jsem měl šance a neproměnil je. Mám radost, že mi to tam konečně spadlo,“ oddechl si.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josefu Šuralovi vyšla premiéra na Spartě parádně.

Článek
Fotogalerie

Přišel jste do Sparty jako velká posila. Jak těžké bude naplnit očekávání?

Očekávání jsou samozřejmě velká, navíc přestup provázela mediální kampaň. Hlavu si z toho ale nedělám. Třeba mi to půjde hned od prvního kola, třeba až od pátého, ale vím, že to přijde.

Jako v generálce?

Necítil jsem se na začátku moc dobře. Po návratu ze soustředění a cestování jsme byli dost těžcí, rozbití. Postupně jsme se ale rozjížděli. Výhra nám pomůže, už jsme ji potřebovali. Jarní premiéru ve Zlíně nám to ale nevyhraje.

Už se ve Spartě cítíte jako doma?

To si ještě netroufám říci, ale už se tady cítím velmi dobře. Soustředění ve Španělsku mi pomohlo. Poznal jsem kluky a kabinu, už trochu vím, jak to tady funguje.

Kouč Ščasný říká, že jste se po přestupu rozjížděl pomaleji, ale v posledních zápasech už naplňujete očekávání. Souhlasíte?

Ano. Když jsem přicházel, měl jsem hodně naběháno, ale herní kondice nebyla. Nejsem hráč, který bude sem a tam obcházet tři, čtyři protihráče. Potřebuji si zvyknout na nové spoluhráče, vycítit, co na hřišti udělají. Čím více zápasů, tím lepší to bude.

Sparta má momentálně všechny posty zdvojené. Je velká konkurence největším rozdílem proti Liberci?

Nechci, aby to vůči Slovanu vyznělo blbě, ale je. Tady je dvacet hráčů, kteří všichni mohou hrát. To v žádném jiném českém klubu neplatí.

Liga začíná za týden. Jak je na ni Sparta nachystaná?

Věřím, že dobře. Forma se stupňuje, začínáme naplňovat trenérovy představy. A ještě máme k dobru poslední týden.

S jakým cílem půjdete do jara?

Postoupit přes Krasnodar, ale to se mě netýká, protože Evropskou ligu hrát nemůžu. Vyhrát mistrovský titul a nejlépe i domácí pohár.

Reklama

Související témata: