Hlavní obsah

Na Západě český fotbal neberou vážně, posteskl si majitel Dukly

Praha

Výstup do vyšších pater tabulky. To je jednoznačný cíl fotbalové Dukly Praha pro jarní část Synot ligy. S podzimem bylo vedení nespokojeno, jedenácté místo klubové ambice rozhodně nenaplňuje. „Realizačnímu týmu a hráčům jsou vytvořeny ekonomické podmínky, kterým by mělo odpovídat umístění v tabulce. Věřím, že na jaře se zlepšíme,“ uvedl na pondělní tiskové konferenci Petr Paukner, majoritní vlastník Dukly.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Majoritní vlastník Dukly Petr Paukner (vpravo) a výkonný ředitel klubu Michal Šrámek na tiskové konferenci před startem jarní části sezóny.

Článek

V předchozích měsících proběhly českými médii spekulace, že hodlá Duklu prodat. To však Paukner odmítá. „Duklu prodávat nechci. Nicméně se snažím najít strategického partnera, aby měl klub vyšší finanční zázemí, a mohl pomýšlet výš," podotkl Paukner. V této činnosti je ale zatím neúspěšný. „Myslel jsem si na partnera ze západní Evropy. Jenže jsem zjistil nemilou věc: západní kluby český fotbal vůbec nezajímá, úroveň českých hráčů mají za podprůměrnou," posteskl si Paukner.

Zřejmě i kvůli nepříliš zdařilým výsledkům A-týmu se majiteli nepovedlo prodat v zimním přestupním období hráče za částky, které si představoval. Rozpočet, který činí v současné době 60 miliónů korun, je tak dlouhodobě deficitní.

„Od sezóny 2013/2014, kdy jsem v Dukle začínal, se základní platy hráčů navýšily o sto procent, a dávno už neplatí, že Dukla má nejnižší rozpočet. Očekávám ale, že tyto ekonomické podmínky budou základem pro dobré výsledky na hřišti," uvedl Paukner. „Nelze dlouhodobě pracovat s deficitním rozpočtem," dodal.

Dukla bude bez závazků

Pauknera naopak těší, že Duklu brzy definitivě zbaví dlužného břemene. Na březnové valné hromadě bude dokončena sanace klubu, kapitál bude navýšen o 66 miliónů korun. „Celkově už půjde o navýšení 100 miliónů korun. Dukla bude po valné hromadě bez závazků," podotkl Paukner.

Dukla má zkraje jara těžký los: přivítá Liberec, jede na Bohemians 1905, poté hostí Spartu.

Pomoci do vyšších pater jí má kvarteto posil v čele s exsparťanským záložníkem Michalem Breznaníkem. Dalšími novými tvářeni jsou útočník Václav Vašíček, stoper Michal Smejkal a brankář Lukáš Hroššo. Naopak Julisku opustili Martin Chudý s Michalem Jeřábkem (oba Teplice), z hostování do svých klubů se vrátili Michael Krmenčík (Plzeň) a Tomáš Přikryl (Sparta, nyní je už hráčem Mladé Boleslavi).

Přípravnými zápasy prošlo mužstvo bravurně, ani jednou neprohrálo (5 výher, 2 remízy). „Přípravu ale zhodnotí až sezóna. Po té letní, v níž jsme porazili Celtic, jsme měli možná velké oči, a podzim nám nevyšel. Věřím, že na jaře půjdeme nahoru," prohlásil trenér Dukly Luboš Kozel.

Jak si povedou fotbalisté Dukly v páteční předehrávce 17. kola Synot ligy proti Liberci?
Pražané zvítězí a získají tři body
33,7 %
Utkání skončí remízou
37 %
Se Slovanem prohraje
29,3 %
Celkem hlasovalo 1374 čtenářů.

Reklama

Související témata: