Hlavní obsah

Hrubý do Baníku zatím nesmí. Čeká na odblokování přestupů

Ostrava

Odehrál šest ze sedmi přípravných duelů Baníku na jarní část Synot ligy. Trenér Petržela ho ani v jednom utkání nestřídal. Přesto se může stát, že středopolař Slavie Praha Robert Hrubý nakonec v Baníku nezůstane. Podmínkou jeho setrvání je odblokování přestupů. Pokud se to do neděle, kdy startuje jarní část ligy a Baník hraje v Mladé Boleslavi, nepodaří, skončí v Ostravě i další dva slávisté Martin Dostál a Marek Červenka.

Foto: Tomáš Svoboda

Robert Hrubý za Baník hrát nemůže. Čeká na odblokování přestupů.

Článek

Hrubý ale pevně věří, že se tento scénář nenaplní. „Podle toho jaké mám informace, tak by se to v tomto týdnu mělo uzavřít. Moc tomu věřím, protože v Baníku chci zůstat. Mám tady šanci hrát v základu, kluci v kabině jsou skvělí a tvoří výbornou partu. Myslím, že máme na to, abychom vyhrávali," svěřoval se Hrubý po posledním přípravném utkání, v němž Baník prohrál na Městském stadiónu ve Vítkovicích s šestým týmem slovenské první ligy Spartakem Trnava 0:2.

Zůstat chce i přesto, že šance na záchranu je minimální. „Asi to nikdo neočekává, ale zkusit to musíme. Už jsem něco podobného zažil ve Slavii, když jsme před rokem hráli o záchranu až do posledního kole. Vím proto o co jde a můžu tady místním mladým klukům trochu pomoct s tím, aby nevěšeli hlavy a snažili se podávat co nejlepší výkony na hřišti," nastínil svou roli Hrubý.

Hru Baníku si bez něj trenér Vlastimil Petržela téměř nedokáže představit. „Patří mezi tři klíčové hráče. Nevím, kým bych ho nahradil," krčil rameny trenér, jenž Baník převzal v zimě od Radomíra Korytáře na posledním místě tabulky s pouhými čtyřmi body. „Důvěry trenéra si velmi vážím. Vím, že na mě spoléhá a nechci ho zklamat," vykládal 21letý záložník, jenž by měl na jaře plnit roli tvůrce hry i lídra v kabině.

Recept na výhru? Proměnit šance!

Obzvláště když nejzkušenější Baníkovec Tomáš Mičola kvůli artroskopickému zákroku v koleni úvod jarní části vynechá. „Musíme to zvládnout i po psychické stránce. Hlava hraje ve fotbale velkou roli, a pokud to nefunguje v hlavě, tak to nejde i na hřišti," upozornil Hrubý, který za Slavii Praha v nejvyšší soutěži doposud odehrál 43 utkání a vstřelil jeden gól do sítě Příbrami. V této sezóně nastoupil k devíti utkáním, mimo jiné také v Ostravě, kde se podílel na výhře Slavie nad Baníkem 3:1.

„V Baníku jsou šikovní kluci, kteří to s balónem umí. Kluci jsou aktivní, nabíhají si za obranu, takže z mého pohledu tvůrce hry to funguje perfektně. Teď už jen přidat nějaké góly. Šance si vytváříme a jde jen o to zachovat chladnou hlavu a nepanikařit. Jak to tam jednou spadne, tak už to půjde," řekl Hrubý.

Reklama

Související témata: