Hlavní obsah

Ligové protivníky potrápíme, věří ostravský Holzer

Ostrava

Na podzim zaskakoval na pozici pravého obránce a trápil se. Po změně trenéra se ostravský záložník Daniel Holzer posunul na křídlo a věří v lepší jaro. Své i týmové. Generálka proti Trnavě (0:2) ani předchozí utkání s druholigovou Vlašimí (0:2) na soustředění v Nymburce nicméně Baníku nevyšla. Dvě porážky bez vstřelené branky mohou signalizovat staré známé problémy z podzimu - žalostné zakončení.

Foto: Tomáš Svoboda

Fotbalisté Baníku Ostrava během zimní přípravy.

Článek

„Kdybych proti Trnavě proměnil svou šanci, mohl se ten zápas vyvíjet jinak," myslí si 21letý reprezentant Holzer. „Pak jsme ale dostali zbytečný gól a moc šancí už si nevytvořili. Přitom jsme ale začali dobře, chtěli jsme napadat a být důrazní. To nám ale moc nešlo. Hráli jsme po šestnáctku, a když už jsme se do šance dostali, tak jsme byli nedůrazní, zbrklí, v mém případě chyběla přesnost. Nevím, možná to bylo tím, že jsme chtěli v generálce před fanoušky udělat dobrý dojem," popisuje ostravský odchovanec.

V úvodu přípravy přitom Baník se střílením gólů problém neměl. „Musíme hrát dopředu. Trenér Petržela nás nabádá, abychom po zisku balónu hráli kolmo k brance a ne zpátky. Křídla pak mají za úkol hned doplňovat útočníka. Myslím, že ligové protivníky budeme trápit," je přesvědčen Holzer, jenž by se v jednadvaceti letech měl stát jedním z lídrů týmu.

„Byl jsem zvolen zástupcem kapitána, takže nějakou tu zodpovědnost budu muset mít. Těším se na to. Udělám všechno, abych týmu a mladším klukům pomohl," slibuje Holzer.

Na generálku před ligou proti Trnavě se po roce, kdy domácí zápasy Baníku bojkotovali, přišli podívat i ostravští vlajkonoši. A fotbalisté Baníku byli z atmosféry na Městském stadiónu nadšení. „Je to úplně jiného. Oproti podzimu, kdy tu skoro nikdo nebyl a bylo slyšet skoro každé slovo, je to vítaná změna. Když začnou fandit, tak vám naskakuje husí kůže a motivuje to k lepšímu výkonu. Proti Trnavě bylo snad patnáct stovek lidí a atmosféra byla perfektní. Tím, že je ten stadión uzavřený, se to tady rozléhá lépe než na Bazalech," připomíná Holzer.

Reklama

Související témata: