Hlavní obsah

Stoper Jeřábek se chystá na teplickou premiéru

Teplice

Jednou z mnoha nových tváří v kádru teplických fotbalistů je stoper Michal Jeřábek. Přišel z pražské Dukly a byl to jeho první přestup v prvoligové kariéře. V nejvyšší soutěži debutoval v roce 2014 a na svém kontě má pětatřicet zápasů. Další by měl přidat právě v dresu Severočechů, jimž začíná jarní sezóna v sobotu 13. února duelem s Příbramí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Michal Jeřábek (vlevo) ještě v dresu Dukly.

Článek

„Změna klubu je pro mě novinkou, ale musím si zvyknout. Hlavně si potřebujeme sednout po herní stránce a rychle vstřebat to, že se teplické mužstvo docela proměnilo," svěřil se Jeřábek.

Tím, že nastoupil v předligové generálce proti Varnsdorfu, se dá předpokládat i jeho časté herní zapojení do jarních bojů. „Bohužel jsme poslední přípravný zápas nezvládli. Přitom jsme chtěli uspět a posílit si sebevědomí. Mám proto smíšené pocity. Ale zároveň si uvědomujeme, že důležité zápasy teprve přijdou. A k tomu, abychom správně načasovali formu na ligu, směřovala také naše příprava," přemítal střední obránce.

Nastoupí v základu?

Nad tím, jestli bude v základní sestavě, nechce polemizovat. „Uvidíme, jak trenér postaví jedenáctku pro první kolo. Je tady spousta nových hráčů a musíme pilovat souhru. Na větší zkoušení není čas, liga je na startu," přiblížil realitu.

Tepličtí vstoupí do jara z dvanáctého místa prvoligové tabulky. „Už začátek bude hodně důležitý. Je třeba vyhrávat, abychom se dostali z dolní poloviny do středu tabulky," předsevzal si Jeřábek.

Kromě něj jsou novými hráči v teplickém celku například slovenský brankář Chudý z pražské Dukly, makedonský stoper Dimitrovski, gruzínský střední obránce Tsiskaridze, z Minsku se vrátil Kapverďan Nivaldo, chorvatský záložník Kukec přestoupil z Baníku Ostrava, Soungole z Pobřeží Slonoviny přišel ze Slovanu Liberec a útočník Vaněček zamířil do Teplic z druholigového Hradce Králové. Příležitost v přípravě dostal i slovenský záložník Gregáň.

Jak dopadne sobotní ligový zápas mezi Teplicemi a Příbramí?
Zvítězí Teplice
61,9 %
Utkání skončí remízou
20,2 %
Vyhraje Příbram
17,9 %
Celkem hlasovalo 302 čtenářů.

Reklama

Související témata: