Hlavní obsah

Kouč Slovácka vítá, že začíná jaro s mistrem. Habanec cítí šanci bodovat

Uherské Hradiště

S touhou posunout se z desátého místa do klidného středu tabulky vstoupí fotbalisté Slovácka nedělním domácím utkáním s mistrovskou Plzní do jarních prvoligových odvet.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kanonýr Slovácka Libor Došek po sezóně ukončí profesionální kariéru.

Článek

Trenér celku z Uherského Hradiště Svatopluk Habanec vítá, že jeho tým přivítá obhájce titulu hned v premiérovém duelu. „Nezdá se mi totiž, že by byli hráči Viktorky momentálně v nějak abnormální pohodě. Cítím tudíž šanci bodovat. Budu hrozně rád, když neprohrajeme, vítězství bych považoval za třešničku na dortu. A říkám otevřeně, z porážky před našimi fandy budu hodně zklamaný," svěřil se kouč. „Už na tomto zápase mně hrozně moc záleží. Chci, abychom se co nejdřív zbavili sestupových starostí a posunuli se o několik příček výš," přeje si Habanec.

Kádr Slovácka se oproti podzimu příliš nezměnil. Z moravského mužstva nikdo neodešel a kromě vlastních odchovanců Chyly, Bioleka a Šimka přibyl do týmu i záložník Kerbr, který hostoval v Liberci, jenž na něj nevyužil opci na přestup.

„Doplnění mužstva odpovídá naší filozofii. Chceme dávat šanci především fotbalistům, které si sami vychováme v naší akademii. Pouze v nutných případech hodláme sáhnout k nákupům odjinud," vysvětlil strategii klubu ředitel Slovácka Vladimír Krejčí.

Připustil, že Kerbr nebyl z návratu do Hradiště příliš nadšený. „Zhroutil se mu sen. Na začátku zimní přípravy byl dost frustrovaný. Teď už je ovšem v mnohem lepší náladě. Jen na jeho jarních výkonech záleží, zda o něj bude v létě znovu zájem z předních klubů," uvedl Krejčí.

Kanonýr Došek po sezóně ukončí kariéru

Habance mrzí, že nemůže počítat s dlouhodobě zraněným Valentou. „Naopak uzdravující se Kalouda se už postupně zapojuje do přípravy, zhruba v dubnu by se mohl objevit i na hřišti," odhadl.

Kouče potěšily v zimní přípravě výkony mladého Havlíka, který ke třem brankám přidal i čtyři asistence, a útočníka Koného. „Ten se sice tolik v koncovce neprosazoval, avšak herně se hodně zvedl. Pokud bude takhle pokračovat, měl by dostávat na jaře na hrotu víc příležitostí. Musíme si už totiž začít připravovat alternativu za Libora Doška," ví Habanec.

Člen Klubu ligových kanonýrů a dlouhodobě nejlepší střelec Slovácka Došek se totiž chystá po sezóně v 38 letech ukončit aktivní činnost. „Hovořil jsem s ním o tom, ale jeho rozhodnutí už se mi asi zviklat nepovede. Domlouváme se, že by pak zůstal v klubu v nějaké jiné funkci, která mu bude vyhovovat," prozradil Krejčí.

Reklama

Související témata: