Hlavní obsah

Zbrojovka touží navázat na povedený podzim. Slavia nás prověří, očekává Kotal

Brno

S touhou navázat na povedený podzim vstoupí fotbalisté Zbrojovky sobotním utkáním na Slavii do prvoligových odvet.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Brna Václav Kotal tuší, že souboj se Slavií jeho svěřence řádně prověří.

Článek

„Chceme se na jaře prezentovat ještě atraktivnější hrou, aby si na naše zápasy našlo cestu víc fanoušků. Hodláme si dál vylepšovat renomé. A samozřejmě bychom se rádi udrželi v lepší polovině tabulky," tvrdí ředitel brněnského klubu Vlastimil Ostrý.

Sedmá Zbrojovka přivedla v zimní pauze levonohého obránce Jovanoviče z druholigové Karviné a po půl roce se vrátil z Ústí nad Labem Hyčka. „Oba nastoupí v Edenu v základní sestavě. Jovanovič mě příjemně překvapil důrazem v osobních soubojích, musí ovšem ještě vylepšit rozehrávku," uvedl na adresu srbského stopera trenér Brňanů Václav Kotal.

Kouč si pochvaluje vyprázdněnou marodku. „Uzdravili se Řezníček i Pašek a do přípravy se postupně zapojuje také Schuster. Jen mě mrzí, že na Slavii nebude zřejmě moct nastoupit kvůli svalovému zranění záložník Zoubele," štve ho.

Zavadil se do Edenu těší

Kotal si uvědomuje, že jeho tým čeká o víkendu v hlavním městě obtížná jarní premiéra. „Slávisté posílili o Zahustela, Železníka či Mešanoviče. Hlavně v ofenzívě budou strašně silní. Dokonale nás prověří. Nesmíme se dopouštět chyb před naším brankářem a snad budeme produktivní směrem dopředu. Efektivita v koncovce byla v přípravném období naší největší slabinou, musíme na ní zapracovat," plánoval.

Kapitán Zbrojovky Pavel Zavadil je už na sobotní duel natěšený. „Zahrát si hned na úvod proti soupeři, který posílil ze všech nejvíc, není rozhodně špatné. Přijde zřejmě hodně lidí a budou hnát Pražany dopředu. My jsme ovšem odehráli na soustředění v Turecku dobrá utkání s Razgradem či Levski Sofia a neskládáme dopředu zbraně ani v Edenu. Jsme určitě schopni uhrát slušný výsledek. Zvlášť, když by se nám dlouho dařilo udržet bezbrankový stav. To by třeba slávisté trochu znervózněli," myslí si brněnský špílmachr.

Základem jarního úspěchu však budou podle Kotala především domácí utkání. „Střetnutí s Olomoucí, Zlínem, Jihlavou či Bohemkou bychom měli před našimi fandy zvládnout," má jasno.

Kotal je rád, že klub našel vhodná hostování pro dva talentované mladíky, kteří se v přípravě ukazovali v dobrém světle. „Weber bude na jaře nastupovat za Znojmo a Přichystal za Opavu. Druhá liga je pro ně optimální soutěží," míní Ostrý.

Reklama

Související témata: