Hlavní obsah

Vavruška je spokojen, Teplice získaly devět posil. Na jaře chtějí výš

Josef PešoutSport.czPrávo

Skončit v první polovině tabulky. Tak formulovalo vedení teplického fotbalového klubu cíl mužstva před jarní částí Synot ligy. „S dvanáctým místem po podzimu nemůžeme být spokojeni. Předpokládali jsme, že na tom budeme trošku lépe,“ konstatoval předseda představenstva Pavel Šedlbauer.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Hora z Teplic během zápasu proti Spartě na Letné.

Článek

„Pan trenér mi říkal, že pokud se bude měnit herní styl, může to přinést snížení výkonů. Bohužel se tak stalo, ale doufám, že je to jen přechodná záležitost," uvažoval klubový šéf.

Tepličtí přivedli v zimě devět nových hráčů. Měli zájem i o svého někdejšího kanonýra Mahmutoviče z Plzně. „Jednali jsme o jeho návratu, ale nedospěli jsme k dohodě ohledně způsobu jeho startu, tedy hostování nebo přestupu. Ani co se týká částky. Nechtěli jsme zvyšovat výdaje na plat hráče, aby přesahoval naše maximum," upřesnil ředitel klubu Petr Hynek okolnosti neuskutečněného transferu. Mahmutovič nakonec zamířil do Olomouce.

Severočeši si tak musí vystačit s útočníky, které mají na aktuální soupisce. Trenér David Vavruška se k tomu staví pragmaticky: „Kluby si hrotové hráče hlídají a hájí. Nejsme a ani nebudeme v pozici, že bychom koupili útočníka za patnáct milionů. Vycházíme z reality a pomůžeme si z vlastních zdrojů nebo si forvarda vychováme."

Vavruška je s posilami spokojen

Přesto v Teplicích vnímají, že se zvýšila konkurence v kádru na všech ostatních postech. Do branky je připraven Chudý z pražské Dukly, jeho bývalý spoluhráč z Julisky Jeřábek přišel do obrany. A na post stopera tým získal i Dimitrovského a Tsiskaridzeho. Středovou řadu mohou vyztužit Kukec, Soungole, Nivaldo, Gregáň, přičemž jediným novým útočníkem je Vaněček z Hradce Králové.

„S posílením jsem a musím být spokojen. Devět změn je moc, ale každopádně vytvoří konkurenci v týmu," tvrdí kouč. „Na podzim jsme nejen nedávali potřebné góly, ale ani psychická odolnost nebyla na správné úrovni. Musíme se vyvarovat i hrubých individuálních chyb. Je to otázka zodpovědnosti některých hráčů na hřišti. Na spoustu z nich nebyl bič a věděli, že hrát budou. A takoví už tady nejsou, takže tlak na místa v sestavě se zvětšil," nastínil Vavruška svůj pohled na současný kádr.

Grigar a Potočný start nestihnou

Podle svých slov trenér ještě nemá jasno o základní sestavě pro sobotní zápas s Příbramí. „Díky konkurenci mám volnější ruce a mohu zvažovat více variant," pochvaloval si kouč.

Jarní start kvůli zranění nestihnou dva hráči - brankář Grigar a útočník Potočný. „Momentálně blíž k zapojení do tréninkového procesu má Potočný, Grigar naopak dál," pravil trenér.

A ještě jedno jméno stojí za zmínku - stoper David Jablonský. „V Teplicích hrát nebude. Stále se řeší jeho odchod. Trénuje s juniorkou a brzy bude rozhodnuto, kam půjde," uvedl ředitel Hynek.

Teplický klub chystá v dohledné době i modernizaci a rekonstrukci zařízení a zázemí na stadiónu. Spoustou novinek i v prezentaci týmu se chtějí na severu Čech ještě více přiblížit k fanouškům.

Reklama

Související témata: