Hlavní obsah

Bookmakeři favorizují Plzeň, sázkaři věří Spartě, kanonýrem má být Lafata

Plzeň versus Sparta. A kdo další...? Jarní část fotbalové ligy startuje se dvěma tradičními favority. Bookmakeři domácích sázkových kanceláří favorizují na titul vedoucí Viktorii, tipující zase více věří Letenským. Hledá se také druhý sestupující k Baníku a sázet lze i na krále střelců, o jehož korunu svedou bitvu Lafata, Ďuriš, Magera, Škoda a spol...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň oslavují vítězství nad Spartou.

Článek

Jaro bude podle všech indicií servírovat mimořádně zajímavé menu. Posilami nabitá Slavia by měla hrát nahoře. Na titul už to pro velkou bodovou ztrátu nebude, ale někomu z favoritů může sebrat rozhodující body.

„Plzeň nenakupovala, neprodávala, její výkony by měly setrvat na vysoké úrovni a být konzistentní. Více proměnných je třeba hledat na Spartě, která si dokoupila, koho chtěla, kádr má opravdu silný a jsem moc zvědavý, jak s ním bude trenér Ščasný pracovat. Očekávání jsou velká, bude pod tlakem, až si říkám, aby nakonec nebyla atraktivní sázka, že bude jako první trenér na jaře odvolán v kursu 5:1," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Letná je trumfem Sparty

Sparta je s odstupem tří bodů kurzově druhým největším kandidátem na ligového mistra. „Musí sice dohánět ztrátu, ale má jednu obrovskou výhodu. S nejsilnějšími týmy hraje doma na Letné a tady je téměř neporazitelná," poukazuje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Také Chance potvrzuje zajímavý úkaz. Zatímco bookmakeři v boji o titul favorizují Plzeň, sázkaři to vidí opačně. Na Spartu si podle tiskové mluvčí Markéty Světlíkové vsadilo třikrát více než na Viktorii.

Slavia se učí konverzovat v čínštině

A Slavia? Posílený kádr sešívaných vstoupí do jara pod dohledem čínského investora. „Ten údajně touží po úspěchu okamžitě. Jenže získat titul v této sezóně, to by se rovnalo zázraku. Asi jako se naučit za pár měsíců konverzovat v čínském jazyce," usmívá se Urbanec.

„Slavia provedla největší změny v kádru, který je výrazně kvalitnější než na podzim. Půjde ale o to, jak se podaří mužstvu sehrát. Ostatní týmy jako Mladá Boleslav nebo Liberec spíše oslabily a Slavia má šanci dostat se v tabulce před ně," poukazuje Michal Navrátil, hlavní bookmaker Victoria Tipu.

Bitva rivalů i v tabulce střelců

Souboj mezi Spartou a Plzní se dá očekávat i v tabulce střelců, kde je na pořadu duel mezi kurzově favorizovaným Davidem Lafatou a Michalem Ďurišem. Gólmany ale budou strašit také boleslavský Lukáš Magera či slávista Milan Škoda.

Z trenérů je podle Fortuny nejvíce ohrožen Pivarník z Bohemians 1905 (4:1), Hipp z Jihlavy 4:1 a Vavruška z Teplic (4,5:1). Naopak nejjistější pozici má Petržela v Baníku (15:1) a Frťala v Jablonci (15:1).

Baník dolů - a kdo s ním?

Pokud jde o sestup, kanceláře se shodují, že osud posledního Baníku Ostrava je zpečetěn. Druhým sestupujícím bude podle kurzů někdo z trojice Bohemians 1905, Jihlava a Olomouc.

„Dá se očekávat velký boj o záchranu. Bohemians 1905 na podzim nijak nezářili, ale pro jaro získali nového sponzora. Jihlava je stabilizovaný klub, ale v posledních letech hrál spíš ve středu tabulky, kde není na hráče takový tlak. Olomouc už ví, jaké to je spadnout do druhé ligy. Její situaci může vylepšit příchod Mahmutoviče, ale naopak ztížit návrat stopera Romana Hubníka do Plzně," přemítá Navrátil.

Který tým vyhraje letos první fotbalovou ligu?
Plzeň
46,2 %
Sparta
39,6 %
Mladá Boleslav
0,9 %
Liberec
1,7 %
Slavia
10,4 %
jiný klub
1,2 %
Celkem hlasovalo 2887 čtenářů.

Reklama

Související témata: