Hlavní obsah

Dukla - Liberec 2:0Ligové jaro začalo. Liberec bez Šurala s Pavelkou padl na Dukle

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Berger 1 : 0
48. Karafiát (vlastní) 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Štika podzimu vstoupila do druhé části sezóny zle. Fotbalisté Liberce, které v zimní pauze oslabily odchody reprezentantů Šurala (Sparta) a Pavelky (Kasimpasa), v páteční předehrávce 17. kola Synot ligy prohráli 0:2 na půdě pražské Dukly. O jejich zkáze v duelu, který otevřel ligové jaro, rozhodly góly Bergra a „vlastenec“ ligového debutanta Karafiáta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Dukly Praha Branislav Milošovič (vlevo) a liberecký útočník Michael Rabušic během utkání 17. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Přitom do zápasu vstoupil mnohem lépe Slovan. Už ve 4. minutě napřáhl Bartošák, jeho rána prolétla těsně nad břevnem. Liberec byl nadále aktivní, Duklu do vlastního pokutového území vůbec nepouštěl. V 22. minutě zakončoval rychlý protiútok Folprecht, míč skončil pár centimetrů vedle levé tyče.

Domácí vyprodukovali první hrozbu v 26. minutě, kdy hlavičkoval nebezpečně Vašíček. Vzápětí si přihrávku hostů z levé strany ve skluzu srazil do vlastní branky Štetina, brankář Hroššo, který na Julisku dorazil v lednu právě z od Nisy, však vytáhl vynikající reflexivní zákrok. Následnou gólovou dorážku Slovanu zblokoval jeden z obránců Dukly.

Tento moment domácí probral, zapnuli na vyšší otáčky a začali Slovanu zatápět. Šanci Albiacha ještě Koubek zneškodnil, na umístěnou hlavičku Bergera v 35. minutě však už byl krátký - 1:0!

Berger mohl v závěru poločasu přidat druhou branku, když hlavou přehodil Koubka a míč se zastavil na břevně. Následnou Hanouskovu hlavičku vykopl z brankové čáry Bartošák. Co se Dukle nepovedlo před přestávkou, zvládla krátce po ní. V 48. minutě po chybě hostů v rozehrávce umístil přihrávku Vašíčka do vlastní sítě Karafiát. Odchovanec Sparty si smůlu vybral ve své ligové premiéře...

Liberec poté vrhl všechny síly do ofenzivy, Dukla podnikala nebezpečné brejky. Definitivně mohli rozhodnout Mareš s Vašíčkem, kteří však své šance zahodili. Mrzet je to však nemuselo, výsledek 2:0 vydržel do konce utkání.

Fotbalová Synot liga - 17. kolo:
Dukla - Liberec 2:0
Branky: 35. Berger, 48. vlastní Karafiát. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, J. Paták. ŽK: Hroššo - Bartošák, Ljulka. Diváci: 2358
Dukla: Hroššo - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal - Hanousek, Považanec, Néstor - Berger (85. Manzia), Vašíček (88. Smejkal), Breznaník (68. Mareš). Trenér: Kozel.
Liberec: Koubek - Ljulka (63. Bartl), Hovorka, Pokorný, Bartošák - Karafiát - Jefremov (46. Vůch), Folprecht (80. Shala), Sýkora - Bakoš - Rabušic. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: