Hlavní obsah

Šural ani Pavelka už tu nejsou a nebudou. Musíme se s tím vypořádat, řekl Trpišovský

Praha

Jeden prožíval obrovské zklamání, druhý velkou úlevu. Tím smutným byl trenér Liberce Jindřich Trpišovský, jehož tým po 30 minutách páteční předehrávky 17. kola Synot ligy pohasl, na Dukle padl 0:2. Pražané, kterým se vůbec nepovedl podzim, potřebovali výhru jako sůl, kouč Luboš Kozel proto po utkání zářil. „Musím být spokojený, vítězství je nesmírně důležité,“ pochvaloval si.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slovanu Liberec Egon Vůch a trenér Jindřich Trpišovský po porážce s Duklou.

Článek
Fotogalerie

Úvodní půlhodinu však vládl na Julisce Liberec. Nic nenaznačovalo tomu, že by měl odjet z Prahy s prázdnou. Domácí však podržel exliberecký brankář Lukáš Hroššo, gól Tomáše Bergra z 35. minuty pak poměr na trávníku otočil o 180 stupňů. „Inkasovaná branka s námi zamávala na můj vkus až moc, náš dobrý výkon se zhroutil, vytratili jsme se. Je to pro mě zklamání," povzdechl si trenér Liberce Jindřich Trpišovský.

Berger se výjimečně trefil hlavou

Berger si na podzim sedmi góly stanovil osobní rekord, střelecká fazona se ho drží dál. „Snad mi to tam bude padat dál. Ale hlavní je, že jsme vyhráli, potřebovali jsme to jak sůl," radoval se Berger, který centr Miloševiče zatloukl k tyči jako zkušený hlavičkář. „Žádný velký hlavičkář nejsem. Míč přiletěl mezi stopery a spadl mi přímo na hlavu," popisoval Berger s úsměvem.

„Jestli to byl můj druhý ligový gól hlavou, je to moc," dodal. Mohly být dokonce tři, neboť v závěru prvního poločasu přehazoval brankáře Koubka a jeho hlavička doplachtila na břevno.

Na podzim se dařilo Slovanu zápasy otáčet, v poločase tedy nebyl důvod k panice. Jenže hned zkraje druhé půle chybou nabídl Dukle druhý gól. „Hned po čtyřech minutách po přestávce jsme dostali druhý úder, po chybě v rozehrávce. Paradoxně za celou přípravu se nám nic podobného nestalo. Potom jsme už prakticky neohrozili branku," litoval Trpišovský.

Kozel je s posilami spokojený

Na hřišti už neměl k dispozici podzimní tahouny, reprezentanty Josefa Šurala s Davidem Pavelkou, které klub v zimní přestávce prodal. Ze Šurala se stal sparťan, Pavelka zamířil do turecké Kasimpasy.... „Oni tu prostě už nejsou a nebudou, je na nás, abychom se s tím vypořádali. Prošli jsme si těžkými duely v Evropské lize, nemůže se nám stát, že nás jeden gól tak poznamená," dodal smutně Trpišovský.

Snaha jeho celku končila před pokutovým územím Dukly, která vyrážela do nebezpečných kontrů. Žádný však nedokázala zrealizovat. „Druhá půle byla z pohledu naší defenzivy kvalitní. A kdybychom byli klidnější a přesnější, mohli jsme dát i třetí gól. Ale jsme moc spokojeni," dodal Kozel, který nasadil od první minuty trojice posil - brankáře Lukáše Hrošša, záložníka Michala Breznaníka a útočníka Václava Vašíčka. „Všichni týmu pomohli. Nebylo znát, že by byli novými hráči," těšilo Kozla.

Reklama

Související témata: