Hlavní obsah

Jablonec - Jihlava 2:0Jablonec v premiéře trenéra Frťaly porazil Jihlavu, která dohrávala v devíti

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Pernica 1 : 0
78. Tecl (penalta) 2 : 0
Záznam online reportáže

Jablonec

Fotbalisté Jablonce v premiéře trenéra Zdenka Frťaly vstoupili do ligového jara domácí výhrou 2:0 nad oslabenou Jihlavou. Na lavičce Vysočiny naopak nevyšel debut jinému slovenskému kouči Michalu Hippovi, jehož tým dohrával zápas 17. kola bez vyloučených Vladimíra Kukola a Jiřiho Krejčího. O výhře Severočechů rozhodli ve druhé půli Luděk Pernica a Stanislav Tecl z penalty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký obránce Luděk Pernica se raduje ze svého gólu proti Jihlavě.

Článek

Jablonečtí, kteří v zimní přípravě vyhráli všech sedm zápasů, poprvé překvapili hostující obranu ve 14. minutě, kdy po Teclově přihrávce střílel další bývalý hráč Vysočiny Masopust těsně vedle. Nad brankou pak skončil i pokus domácího Bredy.

Ve 25. minutě si Jihlava zkomplikovala situaci, protože Slovák Kukol těsně před šestnáctkou fauloval unikajícího Tecla a dostal červenou kartu. Z následného přímého kopu Breda trefil tyčku.

Severočeši měli nad oslabeným soupeřem převahu, kterou málem využili už těsně před pauzou. Hübschmanovu střelu z první však vyrazil brankář Hanuš a dorážka Karavajeva skončila opět na brankové konstrukci. V nastavení první půle ještě musel zraněného jihlavského brankáře Hanuše nahradit Rakovan.

Domácí i po pauze zatlačili Jihlavu na její polovině. Gregušovu střelu ještě Rakovan vytáhl na roh, ale v 58. minutě už se Jablonec dočkal. Míč se v pokutovém území dostal ke stoperovi Pernicovi a ten tvrdou ranou otevřel skóre.

Za pět minut musel poprvé vážněji zasahovat i jablonecký gólman Bárta, který nohou vykopl pokus Hronka. Vaculíkův střílený centr se pak odrazil od břevna domácí branky.

Čtvrt hodiny před koncem Jihlava prakticky ztratila šanci na bodový zisk. Krejčí v šestnáctce srazil Tecla, dostal červenou kartu a sám faulovaný hráč v 78. minutě proměnil nařízenou penaltu. Jablonec tak zaznamenal teprve druhou domácí výhru v této ligové sezóně.

17. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Vysočina Jihlava 2:0 (0:0)
Branky: 58. Pernica, 78. Tecl z pen. Rozhodčí: Lerch - Mokrusch, Kotík. ŽK: Karavajev, Trávník - Bazal, Šulek, Rakovan. ČK: 25. Kukol, 77. Krejčí (oba Jihlava). Diváci: 2460.
Jablonec: Bárta - Kysela, Beneš, Pernica, Karavajev - Hübschman - Masopust (53. Trávník), Greguš, Pospíšil (53. Doležal), Breda (73. Mihálik) - Tecl. Trenér: Frťala.
Jihlava: Hanuš (45.+2 Rakovan) - Vaculík, Krejčí, Šourek, Mišůn - Kučera, Hronek - Kukol, Šulek, Bazal (66. Jungr) - Voltr (82. Fulnek). Trenér: Hipp.

Reklama

Související témata: