Hlavní obsah

Jablonec hrál proti devíti a skóroval z penalty. Je mi jasné, co asi vypukne, tuší Tecl

Jablonec

Jablonečtí fotbalisté v zápase s Jihlavou zužitkovali početní výhodu o dva vyloučené hráče soupeře a navíc skórovali i z penalty, takže splnili roli favorita po vítězství 2:0. Ze dvou slovenských trenérů, kteří debutovali v této pozici v české lize, tak byl spokojenější jablonecký Zdenko Frťala, kdežto Michal Hipp z Vysočiny odjížděl se svým týmem ze severu Čech s prázdnou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký útočník Stanislav Tecl.

Článek
Fotogalerie

Frťala si před zápasem uvědomoval očekávání domácích příznivců. „Po vydařené zimní přípravě jsme byli v napětí, jestli se nám herní projev podaří přetavit do kvality i v lize. Musím přiznat, že kluci nepodali výkon, jaký bychom si představovali. Ale alespoň zápas odmakali, byť jsem si všiml spousty nedostatků," pravil jablonecký kouč.

Zároveň Frťala ocenil i bojovnost Jihlavy. „Její hráči byli hrozně nebezpeční po zisku míče, vyráželi do protiútoků. Takže vítězství si nesmírně vážíme. Vím, že Jablonec získal po delší době v domácím prostředí tři body, což je hlavní plus utkání. Když jsme hráli proti devíti, tak fanoušci dávali najevo, že by rádi viděli v našem podání další góly. Jejich přání má svoji logiku. Ale hráči asi byli tou početní nerovnováhou zaskočeni. Přiznám se, že jsem nikdy jako hráč ani trenér nehrál proti soupeři oslabenému o dva hráče," svěřil se kouč. Jablonečtí měli podobnou výhodu už proti Olomouci na podzim, kdy trenér u týmu ještě nebyl.

„Je mi jasné, co asi vypukne," prohodil jablonecký útočník Stanislav Tecl na téma červených karet a penalty proti hostům. „Ale na druhou stranu si myslím, že kdo se na to podívá, udělá si obrázek sám. Že to nebyly nějak sporné fauly při vyloučeních, ale oprávněné. Asi by se to pískalo i na jiných stadiónech," mínil Tecl, který proměnil pokutový kop.

Hipp: Zápas ovlivnily čtyři momenty

Hosté bojovali už od 25. minuty bez vyloučeného Kukoĺa a ve druhé minutě nastaveného času první půle musel odstoupit kvůli zranění brankář Hanuš, který předtím nechyběl na podzim v lize ani minutu. Vystřídal ho Rakovan, pro něhož to byl ligový debut v jihlavské brance.

„Samozřejmě, že tyto dvě situace výrazně ovlivnily zápas. Červená karta pro Kukola byla oprávněná. Hanus do té doby chytal skvěle. Před koncem prvního poločasu se měla po centru na našeho Voltra podle mých hráčů pískat jasná penalta, takže třetí klíčový moment," tvrdil Michal Hipp. A přidal ze svého pohledu čtvrtý důležitý okamžik.

„Vyloučení Jiřího Krejčího a pokutový kop proti nám. Těžko se k tomu vyjadřovat. Najednou jsme prohrávali 0:2 a hráli jsme v devíti," konstatoval jihlavský trenér.

„Myslím si, že jsem se dokázal dostat nohou před Standu Tecla, on o mě zakopnul do lýtka. Takže penalta to v tom momentu být nemusela. Ale nebudu se hádat. Rozhodl zřejmě už první inkasovaný gól, když jsem míč špatně odhlavičkoval," rozebíral zápas jihlavský obránce Jiří Krejčí. A vzpomněl si, že před rokem a půl zažil v dresu Vysočiny rovněž v Jablonci zápas se dvěma vyloučenými jihlavskými hráči.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články