Hlavní obsah

Nejžádanější posila hned v premiéře rozhodla. Ukázali jsme charakter, cení si Šural

Byl nejžádanějším fotbalistou na české zimní přestupové burze. A Sparta si zatím může mnout ruce, že ho vyfoukla rivalské Slavii. Právě Josef Šural se ve Zlíně postaral o vítězný gól na 2:1. Po Dočkalově rohu mu asistoval Ondřej Zahustel, a tak se pod rozhodující trefu podepsaly obě posily. „Ze Zlína se body vozit nebudou. Prohrávali jsme, ale zápas otočili. Prokázali jsme charakter,“ cení si Šural.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Šural při své soutěžní premiéře v dresu Sparty rozhodl o její výhře ve Zlíně.

Článek
Fotogalerie

„Zlín je doma hodně nepříjemný soupeř. Na úvod jara to bude hodně ostrá premiéra," měl Josef Šural předem jasno.

Jeho očekávání se potvrdila. S ideálním rozuzlením pro něj. Právě posila z Liberce hned v prvním jarním duelu rozhodla.

„Začali jsme po změně stran jezdit po zadku. Právě v tom nás Zlín v prvním poločase předčil. A ve druhém zase my jeho. Právě tato změna stála za vítězným obratem."

První poločas v podání Sparty za moc nestál. „Čekali jsme, že na nás domácí tým vletí, požene je celý stadión. Což se potvrdilo. My jsme na to nedokázali reagovat. Měli jsme problémy s dlouhými nakopávanými míči na Poznara, který je sklepával pro spoluhráče."

Dobrý tah s novým hrotem

Šural odehrál první poločas na levém kraji zálohy a nedostal tam moc míčů. Sparta spíše útočila po pravé straně ofenzívně laděným obráncem Zahustelem. Po přestávce se Šural místo zraněného Lafaty posunul do útoku.

„Na hrot jsme mohli dát klidně Juliše i Fataie. Máme víc variant, jednou z nich je i Šural. V přípravě jsme ho tam nevyzkoušeli. Zvážil jsem i to, že v nominaci do reprezentace má víc šancí ze strany. Ve Zlíně jsme se však po odchodu Davida rozhodli pro Pepu - a byl to dobrý tah," kvituje trenér Zdeněk Ščasný.

Sparta si pomohla dvěma standardkami. Dala dva góly v rozmezí dvou minut, skóre otočila a zvítězila.

Vítězná trefa nesla pečeť obou nových tváří v základní sestavě. „Dočkalův roh Ondra Zahustel na přední tyči prodloužil za sebe a já s tím počítal," libuje si Šural, že spolupráce jim začíná fungovat.

„Ondra je výborný útočný bek, z jeho přihrávek určitě budeme těžit," těší se Šural.

Reklama

Související témata: