Hlavní obsah

Kovařík mi poprvé přihrál na gól, culil se po výhře na Slovácku plzeňský kapitán Kolář

Uherské Hradiště

Fotbalisté Plzně napodobili o den později Spartu a i oni proměnili moravskou misi ve vítězství 2:1 a v tříbodový zisk. K triumfu na Slovácku nasměroval lídra nejvyšší soutěže dvěma góly v úvodní půlhodině kapitán Daniel Kolář.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu Daniela Koláře (uprostřed) na hřišti Slovácka..

Článek

Viktorka přitom neměla za sebou výsledkově příliš povedenou přípravu. „Jenže se opět ukázalo, že liga je úplně o něčem jiném než přátelské zápasy. Těžký duel v Uherském Hradišti jsme naštěstí zvládli. A moc mě těší, že jsem k tomu přispěl," říkal po utkání spokojený Kolář, který si víc než proměněného pokutového kopu považoval vedoucí branky, kterou zaznamenal po přesném centru z levé strany hlavou. „To bylo snad vůbec poprvé, co mi Honza Kovařík nahrál na gól," culil se.

Na hřišti mu ovšem ve druhé půli tolik do smíchu nebylo. Slovácko snížilo rovněž z penalty na 1:2 a začalo favoritovi zle zatápět. „Domácí s příchodem Doška zjednodušili hru. Nakopávané balóny na něj a na podobně urostlého Koného nám dělaly problémy. Naštěstí jsme těsné vedení uhájili. Vstoupit do jara výhrou je vždycky strašně cenné," uvědomoval si Kolář.

Dušoval se, že sobotní triumf druhé Sparty ve Zlíně Plzeňské nijak nestresoval. „Často jsme už nastupovali k ligovému střetnutí po jejím vítězství. Jsme na to zvyklí. Navíc jsme se už naučili soustředit se výhradně na náš výkon a příliš se nezaobírat konkurenty v boji o titul," tvrdil.

Baránek si pochvaloval ustrážení vytáhlých útočníků

Plzeňský stoper Jan Baránek připustil, že souboje s oběma vytáhlými útočníky Slovácka byly hodně náročné. „Byli jsme v nich ale úspěšnější. Koného s Doškem jsme uskákali. Soupeř se sice po změně stran neskutečně zvedl, ale víc než jednu branku jsme už Slovácku nedovolili. Neměli jsme si ovšem zápas takhle zkomplikovat," věděl Baránek.

V závěru dokonce vyztužil plzeňskou defenzívu i třetí stoper Hubník. „Přesně splnil to, co jsem po něm chtěl. Jeho příchodem jsme tlak Slovácka eliminovali," pochválil navrátilce z olomouckého hostování kouč Karel Krejčí. „Tři body jsme si odvezli, což je v úvodu jara nejdůležitější. Škoda jen, že jsme domácí vrátili zpátky do zápasu. Po prvním poločase jsme sice 2:0 vedli, avšak několik dalších přečíslení jsme v něm nedotáhli do úspěšného konce. Kdybychom přidali ještě jeden gól, mohli jsme si zápletku ušetřit," přemítal trenér Viktorie.

Reklama

Související témata: