Hlavní obsah

Fanoušci Baníku neunesli prohru v Boleslavi a demolovali autobus

Praha

Fanoušci fotbalistů ostravského Baníku neunesli prohru v Mladé Boleslavi a na cestě z ligového zápasu začali demolovat interiér autobusu. Policie musela použít donucovací prostředky proti pěti fanouškům, kteří byli posléze předvedeni na služebnu. ČTK to řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Baníku Ostrava.

Článek

Podle něj volal řidič autobusu na linku 158 z dálnice z Mladé Boleslavi do Prahy. Policie tak již předem soustředila síly a prostředky na autobusové zastávce v ulici Chlumecká na Černém Mostě.

"Museli jsme zakročit proti pěti osobám, které neuposlechly výzev úřední osoby, a dokonce proti těmto osobám musely být použity donucovací prostředky," uvedl Hulan. Policie poté odvezla zadrženou pětici na služebnu.

Situaci řešili policisté místního oddělení Kyje, policisté speciální pořádkové jednotky a strážníci městské policie. Zda ostatní fanoušci odjeli nebo čekají na pětici vandalů, mluvčí nevěděl.

Ostravští fotbalisté prohráli v 17. kole první ligy s Mladou Boleslaví 0:3. Dva góly dal svému bývalému klubu Milan Baroš.

Reklama

Související témata: