Hlavní obsah

Problém Slovácka? Přehnaný respekt

Uherské Hradiště

Věřili, že mohou mistra zaskočit, ale na kýžený bod nedosáhli. Fotbalisté Slovácka nedohnali v nedělním utkání 17. kola Synot ligy s Plzní (1:2) po změně stran dvougólové manko, které nabrali už do šestadvacáté minuty.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slovácka se ohrazují proti odpískání faulu v duelu s Plzní.

Článek
Fotogalerie

„Poločas jsme odehráli s přehnaným respektem. Až po pauze jsme zjistili, že se dá i s tak silným soupeřem odehrát vyrovnaná partie," říkal útočník Libor Došek, který po střevní chřipce vyběhl na trávník až ve druhé půli. „Tři dny jsem v týdnu netrénoval a pořádně ani nejedl," líčil.

Po jeho příchodu Slovácko hned zahrávalo penaltu. „Byl jsem na hřišti snad dvě vteřiny, a tak bylo lepší, že se exekuce ujal někdo jiný. Kerbr se mě ale zeptal, jestli ji má kopnout on. Je to hodný kluk," usmíval se Došek, jehož tým nebyl po proměněné desítce od remízy zase tak daleko. „Měli jsme pak víc ze hry, ale větší šance jsme si nevytvořili," mrzelo hradišťského kanonýra, který zřejmě načal svůj poslední půlrok profesionální kariéry.

V rozletu Slovácko brzdilo i značné množství útočných faulů. „Některé zákroky posouzené jako nedovolené se pískat nemusely," mínil trenér Svatopluk Habanec. Záložník Tomáš Rada se hodnocení výkonu sudího Hrubeše raději vyhnul. „Je zbytečné říct si o pokutu. To raději koupím nějaký dárek dcerce," tvrdil.

Na prohraném střetnutí však našel Rada i pozitivum. „Těší mě, že se Plzeňští strachovali o výsledek. Nebýt zbytečné bázně v prvním poločase, mohli jsme je potrápit ještě víc," měl jasno.

Kouč Habanec naopak už dumal o dalších prvoligových duelech. „Teď jedeme do Příbrami a pak přivítáme Jihlavu. Tyhle zápasy musíme zvládnout, abychom si v tabulce nepřivodili nějaké komplikace," uvažoval.

Reklama

Související témata: