Hlavní obsah

Basketbalisté San Antonia podruhé zdolali Lakers

NEW YORK

Basketbalisté San Antonia a New Jersey využili i ve druhých zápasech druhého kola play off NBA domácího prostředí k vítězství a vedou v sériích 2:0 na zápasy.

Článek

Hráči Spurs znovu porazili vítěze předchozích tří ročníků Los Angeles Lakers především díky výkonu málo známého Bruce Bowena, jenž si 27 body utvořil střelecký rekord a navíc pomohl ubránit soupeřovu hvězdu Kobeho Bryanta.

"Byla to ta nejlepší noc, nejlepší výkon v kariéře," radoval se Bowen, který exceloval především při střelbě trojek. Z osmi pokusů minul jen jednou. "Jen to, že jsme proti takovému týmu získali dvě výhry, je skvělý výkon. Teď je důležité, abychom byli mimo domácí hřiště opatrní. Když budeme hrát jako dosud, bude vše v pořádku," věří před pátečním a nedělním zápasem ve Staples Center.

San Antonio přitom až do letoška v play off uhrálo s Lakers jen jedno vítězství v devíti zápasech. Ve středu ale na hřišti od počátku dominovalo a v poločase vedlo o 17 bodů. Ve třetí čtvrtině zvýšili hráči Spurs svůj náskok až na 27 bodů. Bryant a Shaquille O'Neal přispěli k bilanci poraženého týmu shodně 27 body, celý zápas ale měli problémy se výrazněji prosadit, také proto, že brzy nasbírali fauly.

Na výhře loňských finalistů z New Jersey nad Bostonem 104:95 měli největší zásluhu autor 25 bodů Richard Jefferson a Jason Kidd, jenž si připsal 23 bodů, jedenáct doskoků a osm asistencí.

Podle Jeffersona byl hlavní rozdíl mezi oběma týmy v obraně. "Víc jsme se tentokrát zaměřili na presing a to nám hodně pomohlo," domníval se. Před dalšími dvěma zápasy v Bostonu si hráči uvědomují, že to stejně jako vloni, kdy se fanoušci soupeře zaměřili na Kidda, nebudou mít lehké. "Neřekl bych, že jsme kvůli fanouškům víc motivovaní. Když ale hrajete v nepřátelském prostředí, je to zkrátka jiné," řekl.

Hráči Nets měli sice po většinu zápasu vývoj ve svých rukou, v úvodu závěrečné čtvrtiny ale polevili a Boston sérií 14 bodů snížil na rozdíl dvou bodů. Teprve poté se domácí znovu vzpamatovali a v posledních sedmi minutách hosty jasně přestříleli. Boston nezachránil ani výkon Paula Pierce, který si s 32 body, 10 doskoky a 11 asistencemi připsal triple-double.

Západní konference - semifinále:
San Antonio - Los Angeles Lakers 114:95 (stav série 2:0)
Východní konference - semifinále:
New Jersey - Boston 104:95 (stav série 2:0)

Reklama