Hlavní obsah

Sparta s Marečkem počítá, prodloužila s ním smlouvu

Praha

Prožívá důležité období. Nejenže se fotbalový záložník Lukáš Mareček na startu jara udržel v základní sestavě pražské Sparty, teď s letenským klubem prodloužil smlouvu až do léta 2018. Pětadvacetiletý záložník přišel z Anderlechtu Brusel před začátkem poslední mistrovské sezóny v roce 2013 a v rudém dresu zatím odehrál 52 ligových utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Mareček během utkání Sparty v Plzni.

Článek

Má vydařenou sezónu. Na podzim hrál po odchodu Pavla Kadeřábka pravého obránce, na tomto místě však od zimy hraje Ondřej Zahustel. Ani tak Lukáš Mareček ze základní sestavy nevypadl. Vrátil se do nabité středové řady a v prvním jarním duelu ve Zlíně nastoupil třeba na úkor reprezentanta Lukáše Váchy či zkušeného Petra Jiráčka.

A Sparta se svým univerzálem dál počítá.

"S vedením jsme se o možnosti prodloužení smlouvy bavili už delší dobu a jsem moc rád, že se nám jednání povedlo dokončit. Samozřejmě jsem tu chtěl zůstat, z mnoha důvodů. Jsem v klubu spokojený, navíc mám v Praze rodinu a těším se na cíle, které se Spartou před sebou máme," pochvaluje si Mareček v rozhovoru pro klubový web.

V tomto ročníku už má odehráno 39 soutěžních a přípravných zápasů. Nechyběl ani v jediném utkání evropských pohárů.

S přítelkyní mají malou dcerku, jinam se jim nechce. "Přesně tak, ve čtvrtek jí bude jeden rok. A i ona byla důvodem, proč jsem se rozhodl zůstat. Stěhování kamkoliv by nebylo vhodné," vysvětluje Mareček.

Reklama

Související témata: