Hlavní obsah

Štve mě, že jsem se neuvedl gólem, litoval debutant v dresu Boleslavi Jánoš

Mladá Boleslav

Sparta, kde fotbalově vyrostl, je pro záložníka Adama Jánoše minulostí. V letenském dresu si 23letý borec připsal jediný ligový start, jeden přidal v Evropské lize. Dvě a půl sezóny pak hostoval v Jihlavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila Mladé Boleslavi záložník Adam Jánoš během utkání proti Baníku.

Článek

Poslední zimní přípravu sice absolvoval znovu se Spartou, už v jejím průběhu však tušil, že změní adresu. A od neděle patří Mladé Boleslavi.

Jen pár desítek minut po dořešení přesunu do města automobilů naskočil do utkání proti Ostravě (3:0). „Ve středu hřiště odvedl kus práce. Je to pracovitý záložník, jakého jsme v některých zápasech postrádali. Herně půjde určitě ještě nahoru a bude se zlepšovat," lebedil si nad čerstvou posilou trenér Karel Jarolím.

Jánoš se s týmem Středočechů připravoval už od pondělí. „Trénoval jsem, ale smlouva mezi kluby se pořád řešila. Vlastně už od soustředění ve Španělsku, na kterém jsem byl se Spartou. Až v neděli ráno bylo vše dotaženo," vysvětloval Jánoš.

Týden společného tréninku nestačí

V nejvyšší soutěži si připsal osmapadesátý start. V Boleslavi ho nepochybně čeká větší herní vytížení než na Letné, přitom bude na opačném pólu tabulky než by figuroval s Jihlavou. Kontrakt podepsal do června 2019. A debut zvládl obstojně. „Bylo to pro mě ale těžké. Na součinnosti ještě musím zapracovat. Týden společného tréninku je příliš krátká doba," přiznával Jánoš.

„Myslím, že jsme se Ščukem neměli ve středu hřiště moc míčů. Asi jsme si o ně málo říkali. Ale jsem rád, že jsme získávali odražené balóny. Snažil jsem se premiéru hlavně odmakat na sto procent. Jen jsem věřil v nějakou nadstavbu. Štve mě, že se neujala žádná střela, což by byl při debutu parádní bonus," vykládal.

Hned v dalším utkání ho čeká pikantní souboj s bývalými spoluhráči z Letné. „Cítím, že mám zápasové manko, protože ve Spartě jsem jen trénoval a neodehrál žádné utkání. Takže hlavně musím dotrénovat, aby byl můj přínos stoprocentní," nechtěl se syn tragicky zesnulého brankáře Zdeňka Jánoše nechat rozptylovat myšlenkami na bitvu s nyní již bývalým zaměstnavatelem.

Reklama

Související témata: