Hlavní obsah

Tecl otevřel jaro gólem. Žádné cíle si ale už raději nedávám, říká jablonecký útočník

Jablonec nad Nisou

Úspěšný vstup do jara absolvoval jablonecký fotbalový útočník Stanislav Tecl. Proměněnou penaltou v zápase s Jihlavou pojistil severočeskému týmu tříbodový zisk při vítězství 2:0. Byl to ale jeho teprve třetí gól v sezóně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký útočník Stanislav Tecl.

Článek

Pokutový kop rozhodčí nařídil po faulu na vás, navíc jej doprovodila i červená karta pro Jiřího Krejčího. Věřil jste si na penaltovou exekuci?

Tomáš Wágner, který obvykle penalty kope, nebyl v sestavě, takže jsem se sám rozhodl, že na to půjdu. Naštěstí jsem skóroval a vyhráli jsme (úsměv).

Berete jarní úvod z osobního hlediska jako restart do další kariéry?

I když se mi jeden zápas celkem slušně povedl, pořád je to jen jedno utkání. Až to zopakuji několikrát po sobě, mohu uvažovat o nějaké dílčí spokojenosti.

Jaké jste si stanovil cíle pro jarní sezónu?

Raději si už žádné nedávám. Budu vděčný za to, když budeme sbírat body a předvádět dobré výkony. Hlavně chceme nalákat fanoušky zpátky do hlediště, protože po nepovedeném podzimu jim hodně dlužíme.

A můžete konkretizovat týmové ambice?

Nevím, jestli jsou menší nebo stejné než na podzim. Spíš se o tom moc nemluví. Soustředíme se na každý nejbližší zápas, jaký nás v dalším týdnu čeká. Na tabulku se zatím příliš nekoukáme. Pokud půjdeme krůček po krůčku, snad můžeme být úspěšní. Se stejným záměrem pojedeme i v sobotu do Liberce.

Reklama

Související témata: