Hlavní obsah

Statistika: Vachoušek porazil Dočkala, Mahmutovič hned začal pálit

Praha

Hned od prvního jarního kola jsou fotbalisté v Synot lize pod drobnohledem oficiálních statistik. Tak třeba zkušený teplický záložník Štěpán Vachoušek ovládl s 37 body Chance index sledující kreativní hráče a o deset bodů porazil sparťana Bořka Dočkala. Své vítěze mají i další kategorie.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Kapitán Teplic Štěpán Vachoušek před příbramským Josefem Hnaníčkem.

Článek
Fotogalerie

Jablonec doma zdolal 2:0 Jihlavu a svůj podíl na tom měl také obránce Vít Beneš. Stoper rozdal během utkání 87 přihrávek a celkem 81 z nich bylo přesných. Jablonecký zadák tak zakončil zápas se solidní úspěšností 93% a v tomto ohledu byl nejlepší ze všech hráčů v 17. kole.

Mezi výrazné tváře úvodního jarního kola patřil také střelec Aidin Mahmutovič. Zimní posila Olomouce hned v prvním utkání prokázala, proč si ji Hanáci pořizovali. Bosenský útočník prověřil brankáře Zlámala celkem čtyřikrát, jednou skóroval a na jeden gól nahrál.

V týmových statistikách dominovali Jablonečtí, kteří však měli situaci ulehčenou, protože díky dvěma vyloučením soupeře měli početní převahu. Na branku vyslali celkem dvacet střel, nejvíce ze všech týmů. Severočeši zakončili vítězné klání s 64% úspěšností držení míče, což potvrzovalo jejich optickou převahu. Tu měla také Mladá Boleslav proti omlazenému Baníku.

Středočeši prodali proti poslednímu týmu své zkušenosti a zvítězili 3:0 i díky dvěma trefám Milana Baroše. Právě jeho mužstvo vyhrálo nejvyšší procento soubojů ze všech týmů, když bylo úspěšné v 57% případů.

Reklama