Hlavní obsah

Slavia po remíze s Příbramí vede skupinu A na Tipsport Cupu

Remízou 1:1 se rozešli fotbalisté Slavie Praha a Marily Příbram ve středečním zápase skupiny A na zimním turnaji Tipsport Cup. Zisk bodu posunul Pražany do čela tabulky, protože při rovnosti s Viktorií Žižkov hovoří v jejich prospěch lepší skóre. V posledním zápase skupiny se Slavia utká v sobotu s Bohemians 1905 a k vítězství ve skupině jí stačí remíza.

Článek

Utkání začala o něco aktivněji Slavia, ale vytěžila z tlaku jen střelu Jarolíma, kterou Sňozík pohotově vyrazil. Za mírného deště se hrálo většinou ve středu pole, hlavičky Straceného a Navrátila z Příbrami mířily vedle. Nebezpečně pálil ve 23. minutě příbramský Otepka, ale Kozáčik jeho ránu zlikvidoval.

Slavia vepředu hrála většinou přes Vlčka, na Dána Youssufa, kterého Pražané zkoušejí, moc přihrávek nešlo. Když se zdálo, že Slavia začíná mít navrch, prosadil se soupeř. Trestný kop Otepky poslal hlavou jeden z příbramských hráčů na nabíhajícího Huňu, který z voleje otevřel skóre. Nejblíže k vyrovnání byla Slavia ve 39. minutě, ale tečovaná střela Jandy skončila na tyči.

Po řadě změn v sestavách se ve druhém poločase střídaly akce na obou stranách. Po nevydařeném Kozáčikově výkopu se dostal do šance Nigerijec Sani, ale slávistický gólman vyrazil na roh. Slavia vyrovnala v 64. minutě, když prudkou ránu Krajčíka z přímého kopu z dvaceti metrů po zemi tečoval jeden z obránců Příbrami a míč skončil u pravé tyče.

Aktivnější Slavia

Slavia byla aktivnější a v 81. minutě se Vlček po přihrávce Kalivody řítil sám na branku, nastřelil ale jen Sňozíka. V závěru zlikvidoval Kozáčik Otepkův trestný kop, a když Latka v dobré pozici hlavou těsně minul, neměl zápas vítěze.

"V některé fázi lze některé technické nedostatky tolerovat, přesto si myslím, že jsme měli dnes vstřelit více než jednu branku," zhodnotil souboj trenér Slavie Karel Jarolím. "O osudu Youssufa jsme zatím nerozhodli, každopádně s námi zůstane do konce týdne," dodal na adresu možné posily z Dánska.

Jeho protějšek Pavel Tobiáš označil souboj za typický pro přípravné období. "Bylo by nekorektní hodnotit v tomto zápase jednotlivce, bylo to střetnutí spíše o vůli, ale s výsledkem jsem spokojen," řekl příbramský kouč.

Slavia Praha - Marila Příbram 1:1 (0:1)
Branky: 64. Krajčík - 28. Huňa. Rozhodčí: Jiřík. ŽK: Buryán. Diváci: 300.
Slavia: Kozáčik - Krajčík, Latka, Zábojník, Hubáček (60. Kratochvíl) - Piták (46. Holeňák), Janda (46. Švec), L. Jarolím (46. Kalivoda), Švento (46. Hrdlička) - Vlček, Youssuf (46. Pešír).
Příbram: Sňozík - Buryán (64. Tercal), Navrátil, Formánek (46. Podrázký), Pleško (46. Zlatohlávek) - Frejlach (46. Čupr), Otepka, Riegel, Hašek - Stracený (46. Vosáhlík), Huňa (46. Sani).
Tabulka:
1. Slavia21105:34
2. Žižkov31114:54
3. Bohemians 190521014:43
4. Příbram30215:62

Reklama

Související témata: