Hlavní obsah

Baník má problémy se stopery. Přivedl Vraštila, Švejdík Ostravu odmítl

Ostrava

O oba stopery přišel ostravský Baník v prvním utkání jarní části Synot ligy v Mladé Boleslavi. Pro zraněného Martina Honiše zřejmě sezóna skončila, Filip Kaša dostal čtvrtou žlutou kartu v tomto ročníku a sobotní utkání 18. kola proti Zlínu, které má výkop ve 14 hodin, musí vynechat. „Upozorňoval jsem, že mít dva stopery je nesmysl, bohužel v Baníku je tolik problémů, že zatím nebyl čas to řešit. Všechny posty nějak nahradíte, stopera ale ne,“ krčil rameny trenér mužstva Vlastimil Petržela.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Vlastimil Petržela.

Článek

Baník musel rychle najít náhradu. Z Mladé Boleslavi získal na půlroční hostování 21letého Lukáše Vraštila, na soupisku se vrací i Jaroslav Machovec, jenž po lednovém odchodu z Ostravy nesehnal jiné angažmá.

„Ta situace je až komická," řekl Petržela, který Vraštila vyšle do utkání proti Zlínu od první minuty. A vedle něj si zřejmě odbude ligovou premiéru Rus Mešaninov. „V jednadvaceti letech bude z Vraštila vůdce obrany, protože má nejvíce zkušeností. Machovec měsíc netrénoval, takže bude hrát zřejmě Mešaninov. Nikoho jiného nemáme," vysvětloval Petržela.

Zkušený kouč chtěl do Baníku získat zkušeného sparťana Ondřeje Švejdíka, jenž na podzim hostoval v Liberci. Opavský rodák Ostravu odmítl. „To by byla jiná káva. Ondřej už má něco odkopáno, ve fotbale toho už dost prožil a mohl by klukům poradit. Byl by pro nás důležitým hráčem. Bohužel k nám nechce," litoval Petržela.

Velký zájem hrát v Baníku má podle něj naopak jiný kmenový hráč Sparty, devatenáctiletý střední obránce Martin Toml, s nímž se Petržela zná ze společného působení ve Vlašimi. „Volá mi, že chce do Ostravy, ale Sparta bohužel řekla ne. Za Spartu hrát nebude, ve Vlašimi možná taky ne. Nevím, co za tím je. Takového hráče bych koupil hned, ale zájem o něj má i Mladá Boleslav, možná už ho i koupila," řekl ostravský trenér.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice