Hlavní obsah

Fotbalista Došek neplánuje velkolepé loučení

Uherské Hradiště

Fotbalový útočník Libor Došek ze Slovácka, který po této sezóně ukončí kariéru, žádnou velkolepou rozlučku neplánuje. Člen Klubu ligových kanonýrů, jenž dosud v české lize odehrál 396 zápasů a nastřílel 123 branek, má pouze jasno v tom, že by chtěl u fotbalu zůstat. O trenérské roli ale neuvažuje.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Nejsem showman, ví Libor Došek.

Článek

Své rozhodnutí zdůvodnil tím, že se už s přibývajícími roky ozývá tělo. "Možná bych ještě vydržel další sezónu se zdravím a doskakoval v zápasech na dvacet minut nebo půlhodinu. To by mě ale nenaplnilo. Chci skončit důstojně, na vrcholu. Bylo to těžké, ale tak jsem se rozhodl," poznamenal Došek, jenž v dubnu oslaví 38. narozeniny.

O konci jeho kariéry informoval před týdnem v jeho nepřítomnosti na tiskové konferenci Slovácka ředitel klubu Vladimír Krejčí. Došek nechtěl před nedělním utkáním s Plzní ani bezprostředně po něm svoje rozhodnutí komentovat.

Ligový kanonýr přiznal, že není povahou showman. "Nejsem jako Švancara nebo Horváth, abych dělal nějaké velké loučení. Spíše bych jako ideální způsob viděl moje rozloučení při posledním domácím utkání s Olomoucí. Aby byl plný stadión a já fanouškům zamával," řekl Došek.

Ve Slovácku mu nenadávali

V kariéře kromě rodného Brna a Slovácka hrál první ligu také v Blšanech, Spartě, Liberci, Teplicích a v zahraničí v řeckém Xanthi. Nejhezčí vztah má podle svých slov ke Slovácku, kam zamířil v létě 2011. "Přišel jsem do tohoto klubu ve třiatřiceti letech, dal jsem padesát gólů. Diváci mi tady na rozdíl od jiných štací moc nenadávali. Bylo to příjemné po všech stránkách. Snad jen dojíždění z Brna hodinu a čtvrt na trénink a stejnou dobu zpět bylo úmorné," přiznal Došek, jenž si posteskl, jak rychle mu fotbalový život utekl.

O svém dalším působení zatím nemá jasno. Budoucnost chce řešit až po skončení sezóny. "Musí být spokojeni všichni. Jak klub, tak já. Všechno je v jednání. Být zde z lítosti nechci," okomentoval Došek předběžnou nabídku vedení Slovácka. Nevylučuje ani možnost zakotvit v Brně, kde v klubu působí jeho matka i bratr.

Trenérské řemeslo jej kvůli stresům a nejistotě neláká. Memoáry o své bohaté kariéře také nechce psát. "Nerad bych potom tuto knihu viděl ve výprodeji za 49 korun," usmál se Došek.

Reklama

Související témata: