Hlavní obsah

Plzeň si před duelem s Teplicemi tlak nepřipouští. Pod ním jsou naši soupeři, argumentuje Hořava

Plzeň

Na podzim se pro tehdejšího trenéra fotbalové Plzně Miroslava Koubka stala konfrontace s Teplicemi osudnou. Jeho tým vedl na Stínadlech po poločase už 2:0, ale na tři body nakonec nedosáhl a musel se spokojit s remízou. „Ani doma to nebudeme mít se Severočechy jednoduché. V Teplicích nebyli spokojeni s podzimním bodovým ziskem, a proto přivedli hned devět nových hráčů,“ varoval své svěřence před dnešním duelem 18. ligového kola, který začíná ve 20.15 kouč Viktorie Karel Krejčí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Plzně vykročili do ligového jara vítězně, takže ke třem bodům ze Slovácka chtějí přidat další proti Teplicím.

Článek

Právě po teplickém kolapsu se namísto odvolaného Koubka ujal plzeňského mužstva Karel Krejčí, aby ho probral, smazal pětibodové manko na Spartu, které po čtyřech kolech Viktoria měla, a vrátil se s ním na ligové výsluní.

Svedl to, po úspěšném vykročení do jara na hřišti Slovácka Plzeň dál tabulce vévodí. A navíc s tříbodovým náskokem před Spartou.

„Náskok je určitě naší výhodou, protože ostatní mužstva z popředí tabulky jsou pod větším tlakem než my. A nic na tom nemění, že vyhrávají, takže musíme vítězit také. To pro nás není žádná novinka," připomíná plzeňská záložník Tomáš Hořava.

Jeho Plzeň bude muset pochopitelně vyhrát i dnes večer nad Teplicemi, aby si první příčku udržela a případně ji ještě upevnila.

„Pochopitelně že na jaře se hraje pod daleko větším tlakem, protože rozhoduje každý bod a dost možná každý gól, neboť v konečném účtování může hrát roli i skóre. Ale my už jsme si na podobnou situaci zvyklí," doplňuje Lukáš Hejda a netají, že mužstvo hodně spoléhá na podporu fanoušků. I zápas s Teplicemi je totiž vyprodaný.

„Prohlížel jsem si teplickou sestavu, v níž se objevuje hned několik hráčů, kteří v zimě do mužstva přišli. První jarní utkání s Příbramí se jim povedlo, uvidíme, jak se představí u nás a jak budou sehraní," přemýšlel Hejda.

Trenér Krejčí si pochopitelně první jarní vystoupení Teplic s Příbramí důkladně prostudoval.

„Hosté jsou dnes dobře organizovaným týmem se zkušenou osou, rychlým přechodem do útoku a kvalitními standardními situacemi. U nás budou nejspíše vycházet ze zajištěné obrany a čekat na brejky, pro něž mají vhodné hráče. Silní jsou i v šestnáctce, takže je k zahrávání standardek nesmíme pouštět," připomínal svým svěřencům kouč Viktorie Karel Krejčí.

Reklama

Související témata: