Hlavní obsah

Plzeň zdolala Teplice a čeká, jak odpoví Sparta. Slavia veze z Vysočiny jen bod

Aktualizováno

Dvě předehrávky 18. kola měla na programu fotbalová Synot liga. Lídr z Plzně porazil na svém hřišti Teplice nejtěsnějším rozdílem 1:0 a má šestibodový náskok v čele tabulky před pražskou Spartou. Ta však v neděli na Letné hostí Mladou Boleslav. Jihlava se v duelu dvou celků z různých pólů tabulky rozešla se Slavií bez gólů.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Zleva brankář Teplic Martin Dlouhý, jeho spoluhráč Jan Krob a plzeňský střelec Daniel Kolář.

Článek
Fotogalerie

Slavia v zimě mohutně posilovala, na úvodní únorovou výhru proti Brnu ale nenavázala. Sešívaní, kteří už nastoupili s kanonýrem Milanem Škodou, neproměnili několik slibných příležitostí v první půli a brali tak pouze bod. Ten více vyhovuje domácí Jihlavě, kterou však může v sobotu sesunout na sestupové patnácté místo Sigma Olomouc, pokud uspěje v Brně.

Plzeň na jaře střelecky táhne Daniel Kolář. Kapitán Západočechů se dvakrát prosadil minulý týden na hřišti Slovácka a tentokrát už v 5. minutě rozvlnil síť po standardní situaci. Hosté se vyjma Vondráškovy střely nedostali k většímu ohrožení plzeňské branky, ani Viktoria však namlsané fanoušky svým výkonem příliš nepřesvědčila a připsala si hubenou výhru.

Ta však Plzni stačila ke zvýšení náskoku na šest bodů před druhou Spartou. Letenští v neděli hostí Mladou Boleslav, o den dříve se hraje dalších pět zápasů včetně podještědského derby Liberec - Jablonec.

Fotbalová Synot liga - 18. kolo:
Jihlava - Slavia 0:0
Plzeň - Teplice 1:0
Branka: 5. Kolář.

Reklama