Hlavní obsah

Bakoš dal v derby hattrick! Liberec rivala udolal, Baník přejel Zlín

Aktualizováno

Pěti sobotními zápasy pokračovalo 18. kolo fotbalové Synot ligy. Nejvyšší výhru zaznamenal poslední Baník, který porazil Zlín 3:0. Ďolíček nabídl pražské derby mezi Bohemians a Duklou (1:0), Moravu pak zajímal duel Brna s Olomoucí, domácí vyhráli 2:0. Příbram v duelu záchranářů podlehla Slovácku 0:1, v závěru se trefil kanonýr Došek. Navečer Liberec v Podještědském derby udolal Jablonec 3:2, domácí Bakoš dal tři góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slovanu Liberec oslavují Bakošův gól na 1:0 v derby s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Podještědské derby se přesunulo do Liberce. Jablonec se v minulé sezóně dočkal vůbec první ligové výhry u Nisy, Slovan rivala neporazil třikrát po sobě a dal jediný gól. Na těžkém terénu byla k vidění velká bitva. Domácí vyhráli poločas 2:0, jenže rival po přestávce rychle vyrovnal a měl chvíli navrch. Nakonec ale čtyři minuty před koncem rozhodl liberecký kanonýr Bakoš, který završil svůj slavný hattrick.

Trenér Petržela poprvé vedl Ostravu před domácím publikem a byla to premiéra jako hrom. Baník prohrál 8 kol po sobě, černou sérii ovšem ukončil nečekaně razantním způsobem. Trefili se Holzer, Mondek a Lásik, Ostrava vyhrála 3:0!

Klokani v posledních pěti ligových zápasech s Duklou neprohráli, tým z Julisky venku nevyhrál dvanáctkrát za sebou. Podle toho také jejich další vzájemný duel dopadl. Klokani vyhráli 1:0, derby v Ďolíčku rozhodl Krchův gól.

Brno v lize v posledních třech vzájemných duelech doma porazilo Olomouc vždy 2:0. Sázkaři měli vzít tuto sérii vážně - po brankách Řezníčka a Hyčky zvítězila Zbrojovka tímto skóre i počtvrté.

Příbram hrála se Slováckem, oba týmy měly shodný bodový zisk. Když už vše směřovalo k bezbrankové remíze, v nastaveném čase rozhodl hostující dlouhán Došek. Příbram začíná mít problémy...

Program 18. kola:
Pátek
Jihlava - Slavia 0:0
Plzeň - Teplice 1:0
Sobota
Příbram - Slovácko 0:1
Branka: 90.+1 Došek
Ostrava - Zlín 3:0
Branky: 9. Holzer, 30. Mondek, 60. Lásik
Brno - Olomouc 2:0
Branky: 44. Řezníček, 51. Hyčka
Bohemians - Dukla 1:0
Branka: 68. Krch
Liberec - Jablonec 3:2
Branky: 24., 38. a 86. Bakoš - 63. z pen. Tecl, 68. Kysela
Neděle
15:00 Sparta - Mladá Boleslav

Reklama