Hlavní obsah

Z gólů vědu nedělám. Někdy tam spadne všechno, jindy zase nic, říká plzeňský střelec Kolář

Plzeň

Za celý podzim vstřelil jeden gól, ve dvou jarních kolech stihl už tři. Kapitán Plzně Daniel Kolář rozhodl oba duely Synot ligy po zimní pauze - před týdnem na Slovácku (2:1) i v pátek s Teplicemi (1:0). „Neřekl bych, že dělám něco jinak. Prostě jednou tam člověku spadne všechno, jindy nic, i kdyby se rozkrájel,“ řekl Kolář, který se v Doosan Aréně trefil do sítě Severočechů zkraje zápasu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Daniel Kolář z Plzně se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Co říkáte na vynikající jarní bilanci?

Na podzim jsem dal jeden gól, ale vědu jsem z toho nedělal. V minulých sezónách jsem také dával góly, věřil jsem, že je zase začnu střílet. To se daří, snad se nezastavím, a ještě nějaké přidám.

Loňské jaro jste měl také příznivější než podzim...

K tomu můžu říct jen to, že je to náhoda. Nic víc bych v tom nehledal.

V zimní přípravě s vámi trenér Krejčí rozebíral podzimní zápasy, debatovali jste o vašem zapojení v koncovce. Pomohlo vám to?

S trenérem jsme mluvili, řekl mi, co po mě požaduje. Přes zimu jsem v přípravě nedal ani gól, teď už mám tři. Je to ale především o tom, aby byl úspěšný tým. Pak se bude dařit každému hráči.

Nebyl duel s Teplicemi těžší, než jste si před ním připouštěli?

Nebyl, čekali jsme těžký zápas. Vstoupili jsme do něj výborně, bohužel jsem druhý nebo třetí gól nepřidali. Když vedete pouze o branku, máte v hlavě brzdu, abyste neudělali chybu, nehrajete uvolněně. Pro nás je však důležité, že vyhráváme. Byť jen o gól.

Příležitostí jste ovšem příliš neměli...

Záleží na soupeři. Pokud s námi hraje otevřeněji, máme šancí dost. Bohužel v lize si to s námi na férovku moc mužstev rozdat nechce...

Říká se, že vybojované body jsou mnohdy cennější. Souhlasíte?

Beru to tak. Když se daří, spadne vám do branky každá střela, kolikrát ani nevíte, jak vyhráváte. Ale pokud dokážeme vyhrávat o gól, ukazuje to na charakter týmu. O sezóně nerozhodují zápasy se Spartou, nebo se Slavií, nýbrž ty, v nichž jste velký favorit.

Reklama

Související témata: