Hlavní obsah

Klokani na Duklu umí, Pivarník rovněž. Už osm zápasů jsem s ní neprohrál, pochlubil se

Pochopitelně že byl navýsost spokojený. Jeho Klokani porazili v malém pražském derby Duklu, neprohráli už v sedmém zápase v řadě a jsou tak v těsném kontaktu s mužstvy uprostřed ligové tabulky. „Nejenže jsme se dotáhli na střed tabulky, ale do sestupové hry jsme zatáhli další týmy, což je rovněž důležité,“ kvitoval trenér Bohemians 1905 Roman Pivarník zasloužený tříbodový zisk svých svěřenců v klání se soupeřem z Julisky.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Bohemians Roman Pivarník.

Článek
Fotogalerie

Klokanům se proti Dukle tradičně daří, neboť s ní už čtyři roky neprohráli. Jejich trenér je na tom podobně.

„Čtyřikrát jsem proti ní hrál s Olomoucí a ani jednou neprohrál, teď jsem proti ní vyrukoval počtvrté s Bohemkou a zase mě neporazila," pochlubil se Roman Pivarník skvostnou bilancí. Výhra ve druhém jarním kole však byla o to cennější, že Bohemians k úniku ode dna tabulky tři body nutně potřebovali.

„Však jsme také za nimi šli a navázali tak na úvodní remízu v Olomouci, výsledky v zimní přípravě a koneckonců i na vydařený závěr podzimu," připomínal kouč klokanů sedm utkání bez prohry, díky nimž se mužstvo zbavilo bezprostředních sestupových starostí.

Tentokrát díky trefě Krcha, který nejenže převzal po zraněném Jindřiškovi kapitánskou pásku, ale zastoupil ho i ve střílení důležitých gólů.

„Mám v mužstvu řadu cizinců a potom hodně mladých hráčů, takže moc na výběr jsem neměl. Pravdou je, že jsem mohl kapitánskou pásku svěřit Zlámalovi, ale nejsem zastáncem toho, aby ji nosil gólman. Z brány má ke všem situacím odvíjejícím se na hřišti daleko. Krch je sice mladý, ale v kabině vystupuje jako vůdčí osobnost a svými výkony v závěru podzimu si o roli kapitána řekl," kvitoval Roman Pivarník Krchovy výkony i svou volbu.

Sebevědomí stoupá

V derby vynesla jeho mužstvu vítězství a hlavně klid, který klokani po zpackaném úvodu podzimu už tolik potřebovali.

„Do přestávky jsme nebyli v presinku tak důslední, jak jsem si představoval, takže Dukla se dostávala díky rychlému přechodu do protiútoků i dvou šancí. Po půli jsme ale presink zlepšili, soupeře dobře dostupovali a vyvinuli enormní tlak na jeho bránu, z něhož vzešel i vítězný gól," chválil Pivarník své hráče, kteří se i dokázali znovu vyrovnat s absencí zraněného kapitána Jindřiška i třeba Hradeckého, jenž měl po něm defenzivní roli převzít, ale zranil se rovněž.

„Teď na jaře mám hodně vyrovnaný kádr, takže případná zranění už nevyvolávají takové obavy, jako třeba na podzim. Místo v základní sestavě by si zasloužilo víc hráčů, takže mám kam sáhnout, když se někdo zraní," pochvaloval si vršovický kouč momentální situaci.

I díky ní začínají Bohemians unikat předposlední Olomouci a dotahovat se na střed tabulky. „Sebevědomí stoupá, což se promítá do výsledků, ale dál se musíme starat sami o sebe a dál si hlídat hlavně naše zápasy. Ale na dvacet bodů jsme se už dostali a do sestupové hry zatáhli další mužstva, což je pro nás hrozně důležité," kvitoval Pivarník vzestup Klokanů a podvrácení bezprostřední hrozby záchranářských starostí.

Reklama