Hlavní obsah

Liberec - Jablonec 3:2Bakoš hattrickem zajistil Liberci triumf v Podještědském derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Bakoš 1 : 0
38. Bakoš 2 : 0
64. Tecl (penalta) 2 : 1
68. Kysela 2 : 2
86. Bakoš 3 : 2
Záznam online reportáže

Hattrick Marka Bakoše zajistil fotbalistům Liberce triumf v severočeském derby s Jabloncem. Domácí sice přišli během druhé půle o dvoubrankový náskok, ale v závěru strhli vedení na svoji stranu a na vlastním stadiónu tak z devíti ligových zápasů ztratili body jen při jedné remíze.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólů Marek Bakoš z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Za husté chumelenice byl úvod oboustranně velmi opatrný. Liberecký trenér Trpišovský udělal ve srovnání s minulým nevydařeným duelem na Dukle čtyři změny v základní sestavě. A domácí v úvodu působili rozhodně nervóznějším dojmem, ve srovnání s Jabloncem. Nicméně solidní šanci si nevytvořil ani jeden tým.

Až po čtyřiadvaceti minutách zatáhl míč z levé strany Shala, jehož střílený centr Bárta špatně vyrazil, dorážku Vůcha pak sice zmařil, jenže když opakovaný pokus téhož hráče Karavajev jen zablokoval, tak Bakoš bleskově dorážel do sítě - 1:0.

Liberecký kanonýr pak v další šanci sice přestřelil, jenže ve 38. minutě jablonecký Beneš nedokázal zpracovat hlavičku spoluhráče Karavajeva a míč se odrazil přímo do běhu Bakošovi, který křížnou střelou po zemi přidal druhou trefu.

Jablonečtí se nezmohli během prvních pětačtyřiceti minut na kloudnou akci, zaujal jen Kysela, jenž „sestřelil" za cenu žluté karty Sýkoru.

Po obrátce mohl hlavou navýšit náskok Liberce kapitán Pokorný, jeho pokus však Pernica zablokoval. Pohodlný náskok domácích se začal drolit v okamžiku, kdy Koubek ve vápně skluzem podrazil Trávníka a Tecl z penalty korigoval - 2:1. Za pět minut pak bylo srovnáno, když centr Trávníka po rohovém kopu trknul hlavou z malého vápna do sítě Kysela - 2:2.

Jablonečtí povzbuzeni smazáním dvoubrankového manka byli následně aktivnější, jenže s výjimkou dvou standardních situací se na dostřel Koubka dlouho nemohli dostat.

Liberec naopak z druhé vydařené akce strhl vítězství na svoji stranu, když se do velkého vápna z pravé strany protáhl Jefremov a jeho přízemní centr napálil přesně k tyči Bakoš - 3:2. Jablonečtí tak po třech předešlých výhrách ve vzájemných soubojích odešli poraženi.

18. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FK Jablonec 3:2 (2:0)
Branky: 24., 38. a 86. Bakoš - 63. Tecl z pen, 68. Kysela. Rozhodčí: Příhoda - Ratajová, Fišer. ŽK: Bakoš - Kysela, Hübschman, Greguš. Diváci: 4641.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Karafiát, Breite - Jefremov, Shala (74. Folprecht), Vůch (78. Bartl) - Bakoš (87. Rabušic). Trenér: Trpišovský.
Jablonec: Bárta - Kysela, Beneš, Pernica, Karavajev - Hübschman - Masopust (46. Trávník), Greguš, Breda (56. Hanousek) - Wágner (65. Doležal), Tecl. Trenér: Frťala.

Reklama