Hlavní obsah

Životní večer pro nemocného kamaráda! Hattrick patří Čišovskému, vzkázal Bakoš

Liberec

Celý život čekal slovenský fotbalový útočník Marek Bakoš na hattrick! Byť největší slávu sbíral v dresu Plzně, třech tref během jediného duelu se dočkal až v dresu Liberce při sobotní nelítostné řeži s Jabloncem. Pro tým zpod Ještědu tak zařídil vítězství 3:2, první triumf po zimních dramatických změnách v kádru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slovanu Liberec Marek Bakoš se raduje z gólu proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

„Docela dobrý zápas," culil se po utkání vyčerpaný Bakoš, když belhající opouštěl liberecký stadión. „Jsem hlavně rád za výhru, protože po prohře na Dukle v minulém kole jsme potřebovali tři body. A Jablonec má vynikající mužstvo, byl to velmi těžký zápas," přemítal Bakoš.

Nejprve dorazil zablokovanou ránu Egona Vůcha, pak ztrestal vydařeným brejkem nedorozumění stoperů Jablonce a nakonec zakončil parádní akci Jefremova. „Myslím, že při první trefě zaváhal brankář Jablonce po centru Shaly a Egon odvedl fantastickou práci. Já se trefil přesně do prostoru, kam jsem chtěl. Při druhé brance jsem využil chybu hostujících obránců. Ukázal jsem trenérům, jak jsem stále i ve svém věku rychlý a přesně jsem trefil míč křížem," culil se dvaatřicetiletý borec.

Dokonce už do přestávky mohl slavit hattrick, jenže jednu vyloženou šanci promarnil. „Zachoval jsem se jako mladý janek, pálil jsem příliš zbrkle. Mrzelo mě to," vzpomínal Bakoš na akci, kdy vysoko přestřelil. Liberec následně o dvoubrankové vedení přišel. „Trošku jsme se uspokojili, nezvládli standardky a Jablonec nás potrestal," říkal liberecký hrdina.

V závěru totiž strhl vedení na stranu týmu zpod Ještědu. „Jefremov mi balón parádně naservíroval a já se trefil přesně k tyči, jak jsem chtěl," popisoval vítěznou ránu Bakoš.

První hattrick pro Čišu

Hřiště opouštěl o pár vteřin později na nosítkách. „Při třetí gólové střele šel míč trošku dozadu a já ho nějak blbě trefil. I když vlastně dobře, protože šlo o gól. Ale udělal jsem si něco s pravým kotníkem a nebyl jsem schopný pokračovat. Bylo nepříjemné opouštět hřiště v takové pozici. Hlavou mi běželo, že jsme promarnili dvoubrankový náskok a i na lavičce jsem byl hlavou pořád se spoluhráči na hřišti," popisoval své rozpoložení Bakoš.

Postupně během působení v Nitře, Púchově, ruské Jaroslavli, Ružomberoku, Plzni a Liberci odehrál přes tři sta ligových zápasů. S Plzní slavil tři tituly, dvakrát si zahrál Ligu mistrů. Celkem jedenáctkrát během působení v Česku od června 2009 vstřelil během ligového utkání dva góly. Ale pro útočníka vytouženého hattricku se stále nemohl dočkat. Až do sobotního večera.

„Hattrick mi pořád unikal. Když jsem dal v Plzni dva góly, tak jeden z mých nejlepších kamarádů vždy přiběhl a předpovídal mi, že dám ještě třetí branku. Byl to Marián Čišovský," připomínal Bakoš slovenského obránce, který bojuje s amyotrofickou laterální sklerózou. „Hodně na Čisu myslím a držím mu palce při jeho boji s nemocí. Tenhle večer a můj první hattrick v životě je pro něj," vyprávěl Bakoš.

Reklama