Hlavní obsah

Agresivita Dukle scházela, poctivost v derby s Klokany také

Praha

Před startem jara avizovali atak na horní patra tabulky, ve druhém jarním kole však fotbalisté Dukly nezvládli pražské derby s Bohemians 1905, a jsou vlastně tam, kde byli po podzimu. Jen pár bodů nad čarou ligového ponoru! „Do takových zápasů, jako jsou konfrontace s Bohemkou, je potřeba jít s agresivitou a poctivostí, což v našem případě neplatilo,“ vyčítal svým svěřencům trenér Luboš Kozel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila Dukly Praha brankář Lukáš Hroššo.

Článek
Fotogalerie

Na úvod jara sice porazili na Julisce Liberec, jenže přišlo derby u Botiče a Dukla zase padla. Ani ve třináctém zápase v řadě nedokázala na cizím hřišti vyhrát.

„A to jsme moc chtěli na Bohemce uspět, protože jedině výhrami venku se můžeme dostat v tabulce výš," tvrdil gólman Lukáš Hroššo, že odhodlání mužstva z Julisky bylo veliké. První půle to také potvrzovala.

„Začali jsme sice špatně, neboť v úvodních deseti minutách jsme byli hodně nepřesní a prohrávali prakticky všechny osobní souboje, postupně jsme se ale zvedli a dostali se do hry. Dokonce jsme měli dvě gólové šance, přičemž Bergrova byla nejtutovější za celý poločas. Možná by se ráz zápasu změnil, kdybychom ji proměnili," povzdechl si nad promarněnou příležitostí kouč Dukly Luboš Kozel.

Litovat musel o to víc, že po změně stran se part úplně změnil. Dukla odkráčela, takže režii derby převzali Klokani, kteří si vynutili velkou převahu zúročenou nakonec i vítězným gólem.

Chyběl poctivý výkon

„Kazili jsme, ztráceli míče, presink domácích nás vyváděl z míry, měli jsme problémy i ve vzduchu, kde Schick a Mosquera mé hráče přehrávali. Valil se na nás jeden útok za druhým a my nedovedli tlaku Klokanů čelit konstruktivním řešením vzniklých situací. Gól z ofsajdu nás měl varovat, ale bohužel tomu tak nebylo, takže zákonitě přišel druhý, už regulérní," glosoval hru svých svěřenců Luboš Kozel.

„Standardek a rohových kopů, z nichž si Bohemka vytvořila velký tlak, bylo zbytečně mnoho. Jenom jsme bránili, míče se odrážely k domácím, a i proto šťastná branka Krcha, která nakonec rozhodla. Na jeho první hlavičku jsem ještě stačil reagovat, jenže dorážka mě trefila do ramene, od něhož šel míc do sítě," potvrzoval i gólman Hroššo zaskakující mezi tyčemi za zraněného Radu, že spoluhráči před ním neplnili úkoly, které od trenéra dostali.

„Proto nemohu být spokojený. Derby jsme nezvládli výsledkově a v některých fázích ani herně. Požadoval jsem naprostou koncentraci na každý souboj, chtěl jsem od hráčů poctivý výkon a patřičnou agresivitu, protože jedině tak jsme mohli s Klokany uspět. Jenže bohužel, nic z toho jsme nepředvedli," přiznával trenér Dukly, že si jeho tým v klání u Botiče nezasloužil ani vyrovnání, ani body.

„To proto, že jsme nezahráli jako v prvním zápase proti Liberci," bylo jasné i Hroššovi. „Přitom jedině podobnými výkony, jaké předvádíme doma, můžeme bodovat a dostat se v tabulce výš," reagovala na pokračující tápání nová akvizice mezi tyčemi Dukly.

Reklama

Související témata: