Hlavní obsah

Lotyšský brankář Uvarenko se upsal Liberci

LIBEREC

Smlouvu do června roku 2010 ve čtvrtek s vedením libereckého fotbalového klubu podepsal lotyšský brankář Maxim Uvarenko. Informaci přinesly klubové internetové stránky.

Článek

Devatenáctiletý fotbalista byl v Liberci od začátku ledna na testech, ale v přípravě trenéry vedoucího týmu nejvyšší soutěže přesvědčil o svých kvalitách. "Má dobré návyky a je velmi perspektivní. Na svůj věk je na tom velmi dobře. Pro Slovan je jeho angažování dobrým krokem," uvedl kouč libereckých brankářů Milan Veselý.

Uvarenko do Liberce přichází z třetího týmu lotyšské ligy FK Ventspils, angažmá pod Ještědem pro něj je prý výzvou. "Jsem rád, že mi Slovan nabídl smlouvu. Už se těším na další práci. Chci všechny přesvědčit, že můžu být platným členem týmu," prohlásil Uvarenko.

Talentovaný Lotyš tak je už čtvrtým brankářem, kterého má Liberec pod smlouvou. V klubu už působí Marek Čech, Zbyněk Hauzr a Petr Bolek. Posledně jmenovaný by však měl jarní část sezóny strávit na hostování. Uvarenko by se měl údajně nejprve aklimatizovat ve třetiligové rezervě.

Reklama

Související témata: