Hlavní obsah

Spartě jsme výhru usnadnili chybami, vadí Jarolímovi

Nejlepší ofenzíva fotbalové Synot ligy na Letné selhala. Mladá Boleslav v neděli nevystřelila pořádně na Bičíkovu branku a odvezla si prohru 0:2. „Spartě jsme výhru usnadnili vlastními chybami. Nepohlídali jsme si dvě standardky,“ označil kouč Středočechů Karel Jarolím nejzávažnější důvody porážky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Boleslav na Spartě zklamala. „Poztráceli jsme vpředu spoustu míčů, byli jsme bezzubí. To, co jsme tu chtěli předvést, jsme prostě nepředvedli. Vycházeli jsme z toho, že Sparta má za sebou těžký čtvrteční zápas. Chtěli jsme z důsledné defenzívy po zisku míče vyrážet do útoků, jenže jsme neudrželi míč. Sparta nás dostávala pod tlak. Nadějí mohla být Přikrylova šance, kdyby ji proměnil. Branky, které jsme inkasovali, byly navíc hodně laciné," pokračoval trenér Karel Jarolím ve výčtu důvodů porážky.

Jarolím si je vědom, že devítibodová ztráta na druhou Spartu je velká, ale odmítl, že by se jeho tým díval v tabulce už jen pod sebe, aby odrazil útoky pronásledovatelů. „I kdybychom na Letné uspěli, tak se budeme dívat pod sebe. Liberec a Slavia jsou silní soupeři. Slovan vyhrál, Slavia bodovala. My ale uděláme všechno, abychom si vybojovali účast v kvalifikaci Evropské ligy. Ve hře je ale pořád hodně bodů," zdůraznil Jarolím.

Vyloučení Baroše bylo přísné

Deset minut před koncem zápasu musel po druhé žluté kartě ze hřiště mladoboleslavský kanonýr Milan Baroš, který zasáhl kopačkou do hlavy domácího Costu. „Nevím, jestli si myslel, že si nikdo nevšimne, že zahrál rukou," řekl k jeho první žluté kartě kouč. „Ta druhá byla přísná. Costa šel hlavou příliš nízko, míč byl tak metr nad zemí. Baroš rozhodně nehrál s úmyslem ho faulovat," omlouval svého útočníka, který mu bude v dalším kole chybět.

Na Letné postavil do základu hned tři posily, všechno bývalé sparťany - Tomáše Přikryla, Adama Jánoše a Lukáše Pauscheka. „Přikryl měl těžkou noc, byl u porodu, ale snažil se o to, co od něj čekáme. Jánoš měl dobré náznaky. Ale nelze mávnout kouzelným proutkem, hráči si na sebe musí zvyknout, chce to určitý čas," uvedl Jarolím. Po poločase přišel místo zraněného Romana Poloma další nováček v týmu Pavel Čmovš. „Svoji úlohu na stoperu zvládl dobře," dodal mladoboleslavský kouč.

Reklama

Související témata: