Hlavní obsah

Fotbalistům začínají přípravné zápasy

Nejtěžší týdny zimní přípravy mají fotbalisté domácích prvoligových klubů za sebou a nyní začíná období řady přípravných zápasů, v nichž budou ladit formu na únorový start soutěže.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Na letní podmínky si budou muset fotbalisti ještě počkat. Na snímku bojuje sparťanský Slepička s mosteckou obranou.

Článek

Dramatickou zápletku slibují víkendová utkání turnaje Tipsport Cupu, v němž budou po třetím kole základních skupin známí další tři semifinalisté. Prvním se staly Teplice, vítězové skupiny C. Vršovické derby Slavia - Bohemians 1905 bude vrcholem pražské skupiny A, v níž mají slávisté k úspěchu blíže: k postupu do semifinále jim stačí remíza. Dá se ale očekávat, že za červenobílé nastoupí hodně kombinovaný tým, protože odpoledne čeká mužstvo ještě zápas s Wolfsburgem.

V mladoboleslavské skupině B už má málo šancí na postup ligový lídr z Liberce. Může se radovat jen za předpokladu, že vyhraje výrazně nad Jabloncem a druhý zápas Mladá Boleslav - Hradec Králové skončí nerozhodně. Pak by rozhodovala minitabulka tří týmů se čtyřmi body. Šanci postoupit ale mají všichni účastníci skupiny.

Slavia hostí Wolfsburg

Teplicím ale nemůže vzít postup ze skupiny C už ani případné klopýtnutí s Kladnem, ani Blšany a Most už nemají šanci svěřence Vlastislava Marečka ohrozit. Přímý souboj o postup uvidí Kunovice: skupina D bude uzavřena duelem Slovácko - Brno, které mají shodně po čtyřech bodech. V lepší výchozí pozici je ale díky lepšímu skóre Slovácko, kterému tak stačí i remíza.

Hrát se budou také jiná přípravná utkání. Nejatraktivnějšího soupeře bude mít Slavia, která přivítá ve svém prostředí v sobotu odpoledne Wolfsburg. Pro bundesligový tým bude zápas generálkou na jarní ligový start.

Na Strahov vyrazí i sparťanští fandové, ale jejich kroky povedou do klubového tréninkového centra, kde se tým v posledním přípravném duelu před odletem na soustředění do Španělska střetne s Pardubicemi. Bude to zřejmě poslední zápas bez Tomáše Řepky, který má v úterý cestovat za novými spoluhráči z Londýna přímo na Pyrenejský poloostrov, aby stačil tamní první přípravný zápas.

Zajímavý souboj dvou prvoligových protivníků uvidí příbramští fanoušci. Marila přivítá v sobotu odpoledne Plzeň, která může představit staronové tváře: Petra Vlčka a Tomáše Doška.

Program víkendových zápasů:
Sobota 21. ledna:
Tipsport Cup:
Skupina A (Praha):
11:00, Slavia Praha - Bohemians 1905.
Skupina B (Mladá Boleslav):
10:30, Jablonec - Liberec,
13:00, Mladá Boleslav - Hradec Králové.
Skupina C (Most):
11:00, Teplice - Kladno,
13:30, Blšany - Most.
Skupina D (Kunovice):
10:30, Zlín - Kunovice,
13:00, Slovácko - Brno.
Další přípravné zápasy:
11:00, Olomouc - Třinec,
11:00, Sparta Praha - Pardubice,
14:00, Slavia - Wolfsburg, Jihlava - Olomouc B, Příbram - Plzeň, Ostrava - Ružomberok.
Neděle 22. ledna:
14:00, Liberec - Ústí nad Labem.

Reklama