Hlavní obsah

Statistika: Kreativní Jefremov táhl ofenzívu Liberce, sprinterem je Hubínek

Praha

Králem víkendu byl kanonýr Bakoš, který hattrickem rozhodl o výhře Liberce v derby nad Jabloncem (3:2). Podrobný pohled ovšem vyzdvihl také roli záložníka Dmitrije Jefremova, který mu na vítězný gól přihrál. Více prozradí vybrané statistiky 18. kola fotbalové Synot ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slovanu Liberec oslavují Bakošův gól na 1:0 v derby s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Gólově se sice Dmitrij Jefremov neprosadil, ale křídelník Slovanu měl lví podíl na těsné výhře 3:2 v souboji s Jabloncem. Jefremov ovládl se 24 body Chance index 18. kola, když výrazně podporoval ofenzivu Severočechů. V Podjštědském derby se dařilo také dalšímu krajnímu hráči Liberce Janu Sýkorovi, který byl s 21 body Chance indexu na druhém místě.

Ve sprinterské kategorii, kde se měří počet naběhaných metrů v rychlosti vyšší než 7 metrů za sekundu, dominoval záložník Bohemians Michal Hubínek. Při vítězném pražském derby s Duklou nasprintoval 478 metrů a porazil všechny hráče, kteří do uplynulého víkendu zasáhli.

Na druhém místě skončil Petr Chyla ze Slovácka, jenž se řádně zapotil během utkání v Příbrami a jako obránce měl hodně práce. Během utkání uběhl ve sprintu 454 metrů. Třetímu Alešovi Matějů z Plzně bylo naměřeno 406 metrů ve vyšší rychlosti.

Mezi maratónci naopak dominoval příbramský Martin Krameš, jenž během zápasu se Slováckem naběhal 12 330 metrů. Jeho snaha byla ovšem zbytečná, protože si celek z Uherského Hradiště odvezl plný počet bodů za těsné vítězství 1:0.

Dvanáct kilometrů překonal také jihlavský Peter Šulek (12 060 metrů), jehož celek vybojoval cennou remízu 0:0 s posílenou Slavií. Na hřišti úhlavního rivala sešívaných neuspěla Mladá Boleslav, která si odvezla porážku 0:2 a nic na tom nezměnil ani bronzový maratónec kola Tomáš Přikryl (11 972 metrů).

Reklama