Hlavní obsah

Teplický Grigar by rád stihl návrat do branky ještě v závěru jara

Až takřka do konce podzimu byl fotbalový gólman Tomáš Grigar stálicí v brance FK Teplice. Pyšnil se dlouhou sérií odchytaných zápasů, ale bohužel jej přibrzdilo náhlé zranění. Od té doby chybí v sestavě teplického mužstva a věnuje se rehabilitaci po operaci ramene.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Teplic Tomáš Grigar.

Článek

„Je to moje nejtěžší zdravotní nesnáze v kariéře. Ve druhé polovině října jsem se zranil a 13. listopadu jsem podstoupil operační zákrok. Bylo potřeba, aby rameno znovu drželo," popsal Grigar pro Sport.cz důvod svojí absence.

Momentálně se pozvolna vrací do tréninkového procesu. „Rehabilituji, ale ještě nějaký pátek to potrvá. Rameno stále nemám úplně rozcvičené na sto procent. Ale jsem každý den v kabině, trénuji v posilovně a začínám běhat," prozradil náplň současných dní.

Na hodnocení je brzy

O přesném termínu návratu na hřiště nehodlá spekulovat. „Nechci to uspěchat, aby rameno znovu neprasklo nebo se nestalo něco podobného. Stejné zranění má i útočník Roman Potočný, který se rovněž doléčuje. U mě jako gólmana je to asi časově náročnější, protože potřebuji mít rameno zcela zdravé, jelikož na něj při fotbale často padám," líčil Grigar. „Rád bych stihl nějaký zápas v závěru jara," nastínil svoje představy.

V teplickém kádru je devět nových hráčů. „Zatím Teplice odehrály v lize jen dva zápasy, takže na hodnocení kluků je brzy. Moc toho po tak krátké době o nich nevím, co se týče fotbalové stránky. Další zápasy ukáží, jak na tom budeme jako tým," poznamenal brankář.

A jaká je podle něj nálada v kabině po dvou jarních kolech ligy? „Získali jsme tři body, když jsme vyhráli důležité první utkání s Příbramí. A prohráli jsme o gól v Plzni, která je pokaždé silným soupeřem. Do Plzně jsem s týmem nejel, byl jsem u rodičů na Opavsku. Ale v sobotu samozřejmě budu v Teplicích při našem zápase s Libercem. Ztrácíme několik bodů na šesté místo v tabulce, takže je reálná šance dostat se o pár příček výš," dodal teplický gólman.

Reklama

Související témata: