Hlavní obsah

Slovácko dostalo za utkání s Plzní pokutu 40 tisíc korun, Baroš vynechá jeden zápas

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala Slovácko pokutou 40 tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu a nevhodné chování části domácích fanoušků v utkání 17. ligového kola s Plzní.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slovácka se ohrazují proti odpískání faulu v duelu s Plzní.

Článek

Kvůli nedostatečné pořadatelské službě pyká i Zlín, který po domácím utkání se Spartou musí zaplatit 30 tisíc korun. Letenští za prohřešky svých příznivců ve stejném duelu dostali pokutu 20 tisíc korun stejně jako Slavia za nedostatky v pořadatelské službě a chování části fanoušků při domácím zápase s Brnem. Hostující Zbrojovka kvůli neukázněným příznivcům musí zaplatit 30 tisíc korun.

Útočník Mladé Boleslavi Milan Baroš dostal trest na jedno soutěžní utkání za vyloučení po druhé žluté kartě na Spartě a vynechá sobotní duel ve Zlíně. Dvě kola musí po osmi žlutých kartách v sezóně vynechat obránce letenského celku Costa Nhamoinesu, o polovinu nižší trest čeká kvůli čtyřem napomínáním na teplického Davora Kukece, brněnského Jakuba Řezníčka a olomouckého Aidina Mahmutoviče.

Poslední dva si čtvrtou žlutou kartu nechali dát úmyslně, komise je ale za to potrestat nemohla. "Shodli jsme se, že takové jednání není z hlediska fair play v pořádku, nicméně podle současného disciplinárního řádu ho nelze potrestat. Disciplinární komise podá podnět na úpravu disciplinárního řádu, aby takové jednání bylo postižitelné obdobně, jako je tato záležitost řešena v disciplinárním řádu UEFA," uvedl v komuniké předseda disciplinárky Richard Baček.

Reklama

Související témata: