Hlavní obsah

Ligové milníky: Krutá Vrbova premiéra. Baníkovci museli po debaklu platit párky

Jeho trenérskou kariéru lemují velké úspěchy, jeden zápas by však nejraději vymazal z paměti. S chutí hrající Slavia tehdy na Strahově rozprášila jeho Baník 7:0 a připsala si rekordní výhru v historii vzájemných duelů! Právě trenérské premiéře Pavla Vrby je věnován další díl historických milníků fotbalové Synot ligy. Sešívaní hostí Ostravu v neděli v 19. kole v Edenu.

Krutá Vrbova premiéraVideo: synotliga.cz

 
Článek

Červenobílí odehráli v květnu 2003 zápas ve velké pohodě. O sedm gólů se podělilo sedm různých střelců. Současný kouč národního týmu Pavel Vrba přitom tehdy zažil svou trenérskou ligovou premiéru.

Sezóna 2002/03 - 26. kolo:
Slavia Praha - Baník Ostava 7:0 (2:0)
Branky: 26. T. Došek, 36. Piták, 52. Skácel, 60. Gedeon, 85. z pen. Dostálek, 90. Vachoušek, 90. Kuka. Rozhodčí: Beneš - Filípek, Ondo. ŽK: Dostálek, Hrdlička - Bystroň, Bolf. Diváci: 2362.
Slavia: Černý - L. Došek, Bejbl, Petrouš, Hrdlička - Piták, Dostálek, Gedeon (80. Kalivoda), Skácel (65. Hottek) - T. Došek (77. Kuka), Vachoušek. Trenér Beránek.
Baník: Laštůvka (68. Raška) - Pospěch, Bolf, Dvorník, Drozd - Lukeš (54. Žůrek), Lička, Látal, Bystroň, Matušovič (87. Besta) - Svěrkoš. Trenér Vrba.

Hodně krutou. „Slavia byla jednoznačně lepší. Snažili jsme se jí v prvním poločase situaci znepříjemnit, ale po rychlém třetím gólu v úvodu druhého poločasu to hráči neunesli a výsledek se dostavil," líčil Vrba a v danou chvíli litoval, že přijal místo hlavního trenéra Baníku.

Debakl měl netradiční dohru. Ostravští fanoušci, kteří si koupili vstupenku na další zápas s Blšany, k ní dostali zadarmo párek nebo nealkoholický nápoj. Občerstvení zaplatili ze svého sami hráči, kteří se tak fanouškům omluvili za výbuch na Slavii...

Reklama