Hlavní obsah

Hubník se vrací do Olomouce a tuší, co Hanáci na Viktorku chystají

Potřeboval si dát do pořádku rodinné záležitosti, a tak se v průběhu podzimu dost překvapivě vydal na hostování domů do Olomouce. Na Andrův stadión se po pár měsících znovu vrací, v soboru tam však Roman Hubník bude už znovu vystupovat jako fotbalista mistrovské Plzně. Ligový duel 19. kola Sigma - Viktoria se hraje v sobotu od 18:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Roman Hubník se raduje z gólu proti Jihlavě.

Článek

Plzeňští hráči Hořava a Hubník začínali ligovou kariéru v Olomouci. Pro stopera je však návrat o něco emotivnější, až do konce podzimu na Hané hostoval.

„Mezi největší zbraně našeho soupeře patří určitě rychlý přechod do protiútoku. Kdykoliv jsem za Olomouc hrál, tak jsme z protiútoků jen těžili," upozorňuje Roman Hubník v rozhovoru pro klubový web Viktorie.

Plzeň bude vysokým favoritem. Vyhrála posledních pět vzájemných ligových zápasů, navíc v nejvyšší soutěži teď drží sérii sedmi výher.

„Tým Sigmy je mladý, přesto je pohromadě už delší dobu. I když se jim výsledkově nepodařily poslední zápasy, tak kvalitu v kádru určitě mají. Na podzim předváděla Olomouc s kvalitními soupeři dobré zápasy, ve kterých chybělo trochu štěstí. I proto si myslím, že nás čeká velice nepříjemný soupeř," avizuje Hubník.

Čeká na svou šanci

Po návratu se zatím nevešel do základní sestavy Viktorie. Na Slovácku si zahrál aspoň v závěru zápasu. „Přišel jsem do hry na posledních osm minut a můj úkol byl odbránit, odhlavičkovat nebo odkopnout dlouhé balóny soupeře. Kluci dvě uplynulé utkání zvládli dobře. Uvidíme, jak to bude dál, teď nás čekají i zápasy poháru, takže věřím, že se na hřiště dostanu a předvedu kvalitní výkon," doufá plzeňský obránce.

Plzeň se ve středečním úvodním čtvrtfinále domácího poháru utká právě s Olomoucí. V zimě poslala na Hanou hostovat pro změnu Mahmutoviče. Útočník ovšem kvůli dohodě klubů nenastoupí, navíc si nechal dát čtvrtou žlutou kartu, aby si stopku odbyl během této pauzy.

Jak dopadne zápas 19. kola Synot ligy mezi Olomoucí a Plzní?
Vyhraje Olomouc
19,7 %
Utkání skončí remízou
9,9 %
Zvítězí Plzeň
70,4 %
Celkem hlasovalo 1865 čtenářů.

Reklama

Související témata: