Hlavní obsah

Petržela se vrací na Slavii. Hlavně se tam nepodělat, říká kouč Baníku

Ostrava

Ke třetímu utkání jarní části fotbalové Synot ligy nastoupí ostravský Baník znovu v hodně obměněné sestavě. Oproti vítěznému duelu proti Zlínu (3:0) se na soupisku sice vrací stoper Filip Kaša, hrát ale nebudou Robert Hrubý a Martin Dostál, kteří v Baníku hostují právě ze Slavie. „Nechtěli jsme hráče přeplácet, a proto proti svému klubu nesmějí hrát,“ vysvětloval kouč Baníku Vlastimil Petržela.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Trenér Baníku Vlastimil Petržela.

Článek

Hrubý odehrál celou přípravu i první dvě utkání jara bez střídání, přesto Petržela věří, že se mu podaří ho nahradit. „Možná zkusíme jiné rozestavení. To mužstvo je mladinké, tudíž je to šumafuk. Jde o to, aby se nepodělali a odehráli dobré utkání bez ohledu na výsledek," dodal.

Otázek k řešení měl ostravskou kouč znovu více než dost. Utkání proti Zlínu nedohrál útočník Ondřej Šašinka, v týdnu navíc Baníkovci bojovali s chřipkou. „Osm hráčů onemocnělo, chvíli jsme zvažovali, že požádáme o odložení. Ale jakžtakž jsme se dali dohromady. Obvykle nemocné hráče nenechávám hned hrát, ale jestli chceme postavit jedenáct hráčů, tak musím," popisoval Petržela.

Hrát bude pravděpodobně i 17letý Šašinka. „Ondra je v pohodě. Mladí kluci nejsou zvyklí na takovou zátěž a on táhl celou přípravu i začátek jara. Vždy jsem je nechával jeden zápas hrát, druhý odpočívat. To ale v Baníku nejde. Jednou se mu to obrovsky vrátí, ale teď je to trochu risk," připustil kouč, který svou trenérskou kariéru zahájil před třiceti lety právě na Slavii Praha.

Machovec tým po pár trénincích opustil

Proto pro něj utkání, které má v Edenu výkop v neděli v půl šesté odpoledne, nebude rozhodně tuctové. „Pro mě osobně je přijet na Slavii vždy velice příjemné. Strávil jsem tam dvanáct let, což se nedá vymazat. Navíc tam teď pracují lidé - Jirka Šimáně (prezident klubu), Pepa Jinoch (sportovní ředitel) - které mám rád a znám řadu let," řekl Petržela, jenž kromě dvou slávistů nemůže počítat ani se zraněnými Mičolou, Honišem a Kouřilem. „Může se stát všechno. Dostaneme jeden dva góly ze začátku a může z toho být bžunda, přesto se tam těším," řekl Petržela.

V Baníku už není ani slovenský obránce Jaroslav Machovec, který v Ostravě působil už na podzim, poté se ale vydal hledat nové angažmá. To se mu ale nepovedlo, a tak se do Baníku vrátil. Tým ale po pár trénincích ještě před utkání proti Zlínu znovu opustil. „Naše situace byla taková, že jsem se rozhodl ho ještě jednou vyzkoušet. Dva dny tu trénoval, ale nebylo to nic moc. Navíc ho více zajímaly peníze. A pak mi zavolal, že končí," vykládal ostravský trenér.

Reklama

Související témata: