Hlavní obsah

Třeba se do sestavy nevejdu, konstatoval uzdravený kapitán Sparty Lafata

Karel FeltSport.czPrávo

Kapitán fotbalové Sparty David Lafata už je fit. Měl by být k dispozici už na pondělní ligové utkání s Duklou. Kouč Zdeněk Ščasný jeho návrat vítá, ale kanonýr v rozhovoru pro Sport.cz konstatoval... „Sparta hraje výborně, třeba se do sestavy nevejdu, i to se může stát,“ pravil trochu vážně, trochu v žertu...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata už se cítí zdravotně v pořádku.

Článek

Jaký je váš aktuální zdravotní stav?

Dobrý, žádné bolesti nebo omezení zad necítím. Profesor Pavel Kolář, stejně jako náš lékařský tým, mi hodně pomohli. Uvidíme ale, jak dlouho to vydrží. První návrat ve Zlíně se nepovedl.

Už jste trénoval naplno?

Zrovna tento pátek poprvé s mužstvem. Přesněji řečeno s těmi, kteří zůstali v Praze a nebyli v Krasnodaru, nebo nehráli. Ti, kdo nastoupili, měli regenerační výklus.

Trenér Ščasný říkal, že byste mohl nastoupit už v pondělí na Julisce...

Tak to nevím. Uvidíme podle toho, jak se budu cítit. Nic nechceme uspěchat. Záleží samozřejmě také na rozhodnutí trenéra. Nepředpokládám, že bych šel na trávník od začátku, možná v průběhu zápasu, podle mého aktuálního stavu a situace v zápase. Jak jsem ale už řekl, není potřeba spěchat, klukům se daří i beze mne a dávají také góly.

Což když se do sestavy nevejdete?

Třeba se do ní opravdu nevejdu, i to se může stát... Ale vzhledem k nabitému programu předpokládám, pokud budu fit, že příležitost dostanu.

Vrátím se k Evropské lize. Jak jste prožíval zápas v Krasnodaru?

Díval jsem se doma na televizi, ale nijak mimořádně nervózní jsem nebyl. Domácí moc šancí neměli, snad jen dvě. Ty jsme přežili. Věřil jsem, že když vydržíme poločas, můžeme postoupit. Když jsme ve druhém dali gól, už jsem nepochyboval. Zápas jsme ovládli. A kluci přidali ještě dva. Byla to paráda.

Koho jste si přál v osmifinále Evropské ligy?

Manchester United, stejně jako při prosincovém losu play off, nebo alespoň někoho z Anglie. Ale Lazio je také velice atraktivní soupeř pro nás i diváky. Máme se na co těšit.

A je hratelný...

Tak to si netroufnu říct nahlas. Je to ale dvojzápas a stát se může cokoliv.

Třeba rozhodnete jako na podzim 2003 v Lize mistrů Marek Kincl. Viděl jste jeho gól?

Samozřejmě a mnohokrát! Jenže on rozhodl doma, a teď je pořadí zápasů opačné, což ale nevadí. Je to hezká inspirace a bylo by krásné dát takový gól. Ale my se musíme nejprve připravit na domácí zápas a udělat co nejlepší výsledek pro odvetu. Je jedno, kdo dá gól, hlavně, když nakonec postoupíme. Věřím, že ve čtvrtek 10. března bude Letná vyprodaná.

Zmínil jste nabitý kalendář. Co vás všechno čeká v březnu?

Tři zápasy v nadcházejícím týdnu. S Duklou hrajeme toto pondělí, tedy ještě v únoru, ale už ve čtvrtek 3. března nás čeká první čtvrtfinálový duel MOL Cupu v Liberci, v neděli doma ligový zápas s Jabloncem, pak 10. března přivítáme na Letné Lazio v úvodním osmifinále Evropské ligy. O víkendu pak pojedeme do Olomouce a 17. března hrajeme odvetu v Římě. Mezi tím bychom měli stihnout odvetu domácího poháru v Generali Areně s Libercem, ta bude snad odložena. A v neděli 20. března nás čeká na Letné derby se Slavií. Dál se zatím nedívám, i tak je to strašně moc zápasů.

Dá se to vydržet?

Věřím, že to zvládneme, proto máme široký a hlavně kvalitní kádr.

Fanouškům jste slíbil ještě jednu autogramiádu svojí knihy Kanonýr Lafi. Dočkají se jí vůbec v nabitém programu?

Dočkají se už toto úterý 1. března. Uskuteční se od 17 hodin v Obchodním centru v Praze Letňanech v knihkupectví Dobrovský. Všechny srdečně zvu.

Reklama

Související témata: