Hlavní obsah

Příbram - Bohemians 1905 0:0Po bídě se v Příbrami body dělily. Klokani neprohráli v lize už osm zápasů

Bídný fotbal a dělba bodů. V sobotu se u říčky Litavky hrálo mezi Příbramí a Bohemians 1905 v záchranářském duelu 19. kola Synot ligy o mnoho, ale k vidění bylo jen pár zahozených šancí, domácí zmar a nemohoucnost ze strany klokanů. Gól ale žádný. Bezbranková remíza pro oba soupeře z pohledu postavení v tabulce příliš neřešila. Pražané bodovali v nejvyšší soutěže už poosmé v řadě.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Michal Švec z Bohemians 1905 během utkání v Příbrami.

Článek

V první půli byli domácí dlouhé minuty v roli statistů. Bohemka režírovala zápas, ale spálila, co se dalo. Už v 7. minutě se dostal do slibné příležitosti Schick, ale Hruška jeho střelu dostal s pomocí tyče za branku. Útoky soupeře táhl po levé straně především Mosquera, kterého Sus vysloveně nestíhal a zastavoval ho, jak se dalo. Kolumbijský záložník si ale nenechal nic líbit a byl to on, kdo byl potrestán žlutou kartou. Další šance Pražanů přišla po deseti minutách, kdy závar před Hruškou vyřešil střelou Bartek, ale míč skončil s tečí mimo tři tyče. Další střelecké pokusy hostů se pak do prostoru branky vůbec nevešly.

Domácí měli světlou pětiminutovku po půl hodině hry. Nejprve vyzkoušel pozornost mrznoucího Zlámala tvrdou ránou Štípek. Sám o chvilku později rozehrál trestný kop, ale Pilík ve výhodné pozici hlavičkoval jen do Zlámalovy náruče. Příbram jako by hrála bez hrotového útočníka. Bednář neudělal vůbec nic, obrana soupeře ho doslova vygumovala z trávníku. A Pražané opět převzali taktovku, ale z převahy nic nevytěžili. Švec po přiťuknutí Krcha pálil zblízka nad branku a Bartekova rána po zemi skončila v Hruškových rukavicích.

Bezzubí domácí a neškodní hosté

Do druhé půle poslal domácí kouč na trávník navrátilce Vošahlíka. Domácí začali aktivněji, ale další nadějná akce skončila u Bednáře... Klokani brzy vytlačili domácí z blízkosti svojí šestnáctky, ale agresivitu a důraz, které je zdobily v první půli, nechali zřejmě v šatně. Příbram navázala na jalový výkon z první půle, takže na dlouhé minuty se fotbal od Litavky vytratil. Příbram se v závěrečné půlhodině přeci jenom zvedla k ofenzívě. Vošahlík prošel podél hranice šestnáctky, ale místo střely se rozhodl pro přihrávku nikomu.

Když to o chvilku později zkusil, musel se Zlámal pořádně natáhnout. Příbram pokračovala ve svém zřejmě nejhorším výkonu na jaře. Finální přihrávka byla neřešitelným rébusem. Jak poslat míč do země nikoho předvedl tentokrát Rezek. Vošahlík se později dostal k další střele, ale míč proletěl o pár centimetrů nad břevnem. Hosté ještě jednou zahrozili Schickem, ale Hruška ho vychytal. S přibývajícím časem se fotbal vytrácel stále víc. Domácí byli bezzubí, hosté už neškodní, i když ani pro ně nebyla dělba bodů úspěchem.

19. kolo fotbalové Synot ligy:
1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 0:0
Rozhodčí: Marek - Blažej, Hájek. ŽK: Mudra, Bednář, Pilík - Mosquera. Diváci: 2480.
Příbram: Hruška - Sus, Chaluš, Tregler, Mudra - Hnaníček, Krameš (46. Vošahlík) - Pilík, Rezek (80. Moravec), Štípek (84. Suchan) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.
Bohemians: Zlámal - Čögley, Krch, Gajič, Havel - Švec (75. Šmíd) - Bartek, Lulič (74. Akulinin), Čížek (85. Mikuš), Mosquera - Schick. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: