Hlavní obsah

Jabloneckému Teclovi to na jaře pálí. Má výbornou formu, libuje si kouč Frťala

Jablonec

Střeleckou formu prokazují na jaře fotbalisté Jablonce. Ve třech ligových duelech zaznamenali sedm gólů, přičemž famózní bilancí se může pochlubit útočník Stanislav Tecl. Dvěma brankami přispěl k vítězství 3:0 nad Brnem, předtím skóroval i v zápasech s Jihlavou a v Liberci z pokutových kopů!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Zdenko Frťala.

Článek
Fotogalerie

„Standa Tecl ukázal, že má momentálně velice dobrou herní pohodu," pochválil útočníka jablonecký trenér Zdenko Frťala. Teclovy čtyři jarní góly patří k nejzajímavějším událostem v aktuálním dění v Synot lize.

„Když bude v podobných výkonech pokračovat, může být pro Jablonec velmi důležitým hráčem a zcela klíčovou postavou ofenzivy. Předvádí fotbal v pohybu. Na hřišti nechá všechno, co v něm je. Proti Brnu otevřel skóre a strhl i ostatní spoluhráče. Byla tam velká snaha celého mužstva," rozebíral Frťala Teclův přínos pro tým.

Jabloneckým se vyplatila trpělivost. „Věděli jsme, že Brno má propracovanou defenzivu a nebude jednoduché si proti němu vypracovat příležitosti a pak je proměnit. Po prvním gólu jsme soupeře donutili k tomu, aby se snažil o aktivitu, což nám vyhovovalo. Za druhý poločas jsme vyhráli zaslouženě," tvrdil kouč.

Úspěšnou premiéru v jabloneckém dresu absolvoval Matěj Hybš, který před pár dny přišel z pražské Sparty. „Nebudu jediný, kdo řekne, že svoji roli zvládl dobře. Není snadné přijít do mužstva a hned po čtyřech dnech přípravy nastoupit do základní sestavy. Matěj naznačil předpoklady, že pro nás bude posilou," uvedl Frťala na adresu levého obránce, který se v zápase blýskl skvostnou přihrávkou na vedoucí Teclův gól.

Spolehlivý výkon odvedl brankář Michal Bárta. „Za stavu 0:0 vyřešil ošemetnou standardní situaci. Tím dodal sobě i klukům sebevědomí," glosoval gólmanovo vystoupení trenér.

Kotal: Hrozil nám debakl

Brněnský trenér Václav Kotal prožil během zápasu hořké chvilky na půdě klubu, v němž působil před svým příchodem do Zbrojovky. „Nezbývá mi, než domácím pogratulovat. Našemu výkonu chyběly parametry, které by mohly vést k úspěchu. Jablonečtí byli zkušenější v osobních soubojích. A dokázali využít naše naivní chyby," zlobil se Kotal.

Objektivně uznal, že prohra 0:3 je pro Zbrojovku ještě milosrdná. „Můžeme být rádi, že soupeř nevyužil naše lajdáctví v posledních deseti minutách a neskončilo to debaklem. Kdybychom dostali další góly, nemohl by se nikdo divit. Nad výkonem se musíme zamyslet. To, co jsme předvedli, by v příštím kole proti Zlínu nestačilo," uvědomoval si brněnský trenér nedostatky a rezervy ve hře svého týmu.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice