Hlavní obsah

Chyba Radakoviče byla klíčová, tvrdili trenéři. Zaujal i sudí Lerch, dal dvě žluté jednomu hráči, ale nevylučoval

Olomouc

Duel Olomouce s Plzní rozhodla školácká chyba domácího stopera Uroše Radakoviče, kterou potrestal Tomáš Hořava. Shodli se na tom oba trenéři, plzeňský Karel Krejčí a olomoucký Václav Jílek. Srbský zadák ještě zápas 19. kola Synot ligy ovlivnil i tím, že se nechal vyloučit. Zaujal však i sudí Ondřej Lerch, který udělil dvě žluté karty obránci Sigmy Martinu Hálovi a ten přesto ven nemusel.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Rozhodčí Ondřej Lerch (vlevo) a Jakub Petr z Olomouce při utkání s Plzní.

Článek
Fotogalerie

„Předvádět bychom měli lepší výkony. Důležité ale je, že děláme body. Ze tří zápasů jich máme devět a tak mohu být spokojen," tvrdil Krejčí a zároveň podotkl, že Radakovičův kiks byl z pohledu celého zápasu klíčový. „Výrazně to ovlivnil. Moc ho neznám. Viděl jsem ho jen párkrát a líbil se mi. Tentokrát mu však utkání nevyšlo. Chyboval a zralý na vyloučení byl už dříve," mínil Krejčí.

Podobě počínání mladého Srba hodnotil i Jílek. „Udělal dětskou chybu v rozehrávce, kterou soupeř jako Plzeň nekompromisně trestá. To mu samozřejmě vytknu. Zatím jsem to neudělal, protože v šatně jsem ho neviděl. O červené kartě ale přesvědčen nejsem. Myslím, že podobných zákroků a nepotrestaných, bylo víc," uvedl Jílek, který překvapil zařazením mladíků Falty a Ševčíka.

Přiznal to i trenér Viktorie. „Kolega vsadil na rychlé hráče a vyšlo mu to. Na hřišti to bylo znát. Vysokým presinkem nás Sigma téměř k ničemu nepouštěla. A když jsme přece jen něco vymysleli, nedali jsme penaltu. Hráče jsem o přestávce v kabině ale uklidňoval a nabádal k trpělivosti s tím, že se něco urodí. A přišla chyba Radakoviče a kýžený gól. Domácí však tentokrát hráli výborně, a dokud měli síly, zle nám i v deseti zatápěli. Nemyslím ale, že bychom hráli špatně. Jen soupeře nedokážeme dorazit a zklidnit to," uvedl Krejčí, jehož týmu tři body zajistil trefou odchovanec Sigmy Tomáš Hořava.

„Byl to zvláštní pocit, trefit se tady. Radost mám z každého gólu. Moc jich totiž nedávám, abych si to neužil. Na druhou stranu, hrál jsem tady spoustu roků, mám rád město, klub a přeji mu. Oslava proto byla umírněnější. Akce to ale byla parádní. Šlo o rychlý přechod. Milan Petržela mě perfektně našel, já si to z jedničky nachystal, ne úplně ideálně, musel jsem to řešit intuitivně a dal jsem to k tyči do protipohybu," popsal svou trefu plzeňský středopolař.

V utkání kromě samotné hry výrazně zaujal také moment, kdy sudí Lerch, udělil už druhou žlutou kartu obránci Sigmy Martinu Hálovi, který do něj po vyloučení Radakoviče strčil. Bylo to naprosto evidentní, což potvrdil i televizní záznam. K všeobecnému překvapení Hála ale pod sprchy předčasně nemusel. Podle zápisu žlutou dostal jeho spoluhráč Michal Vepřek.

„Sudímu jsem jen říkal, zda má zapotřebí takto pískat a šel jsem rychle od něj pryč. Co následovalo, nevím. Něco si zapisoval, ale já tomu nevěnoval pozornost," hrál si po utkání na překvapeného Hála. Ještě skoupější na slovo byl Vepřek. „Nebudu se k tomu vyjadřovat. Ptejte se na něco jiného," uhýbal dotazům na tělo kapitán Sigmy. Mlžil i Jílek. „Neviděl jsem to. Zažíval jsem totiž zvláštní pocity po vyloučení Radakoviče, které se mi nezdálo. Byl jsem myšlenkami prostě jinde," prohlásil olomoucký kouč.

Svůj tým pak přes prohru pochválil. „Měli jsme dva cíle. Rehabilitovat se za nedůstojné vystoupení v Brně, což se nám stoprocentně podařilo a získat body, a to nám nevyšlo. Na kluky jsem ale hrdý a právem. Kromě již zmíněné chyby jim nemám, co vytknout. Předvedli strop toho, na co máme. Teď jde jen o to, přenést to do zápasů s celky, kde jsme mírným favoritem nebo jsou na naší úrovni," dodal Jílek.

Reklama