Hlavní obsah

Příchod Kotrby? Obavy nemám, ale impuls potřebujeme, říká příbramský Tobiáš

Příbram

Po týdnu zažil příbramský kouč Pavel Tobiáš další šok. Jestliže proti Slovácku nechápal, jak se dá prohrát zápas, v němž máte spoustu šancí, trefíte dvakrát tyč a jednou břevno, pak v sobotu v duelu 19. kola fotbalové Synot ligy s Bohemians 1905 ho tým překvapil hanebným výkonem bez vyložené šance.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš při utkání s Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Čím si předvedenou bídu vysvětlujete?

Nevím... V týdnu něčemu takovému nic nenasvědčovalo. Hráči vypadali dobře. Věřili jsme, že veškerou smůlu jsme vyčerpali v utkání se Slováckem. Nenapadlo mě, že na ně může padnout taková deka. Zřejmě sehrála svoji roli psychika, soupeř byl naopak v pohodě. To nás ale neomlouvá. První půle byla vyloženě špatná. Byli jsme všude pozdě, prohrávali jsme souboje. V defenzívě panoval zmatek. Někteří hráči předvedli výkon za hranou únosnosti. Po změně stran jsme dál tahali za kratší konec, naší hře chyběla jiskra. Omlouvám se věrným fanouškům, kteří přišli, náš výkon byl ostudný.

Zmínil jste špatnou hru defenzívních hráčů, myslel jste i mladou stoperskou dvojici Tregler - Chaluš, které je dohromady devětatřicet let?

Myslel jsem ostatní defenzívní hráče, především krajní, kteří vůbec nepomohli ofenzívě. Ti dva nedostali gól, i když se Schickem měli víc práce, než před týdnem s Doškem ze Slovácka, byť právě on dal rozhodující branku.

Na jaře Příbram nedala ještě gól. Vy se nevěnujete nácviku střelby a zakončení?

Právě že jsme se tomu věnovali hodně. Roman Bednář sice celý týden netrénoval a šel až do zápasu, ale ostatním to tam na tréninku padalo. Teď zase byla naše koncovka bídná.

Ve středu dorostenci v Lize mistrů remízovali s Benfikou Lisabon a vypadli v osmifinále až na penalty. Nevyměnil byste nejraději oba týmy?

Dorostenci hrají v euforii, nad svoje možnosti. My naopak hluboko pod nimi... Být to s Bohemkou přátelák, tak by mazalo o půli z placu osm hráčů. Takhle jsem mohl vystřídat jen tři.

Uvědomujete si, že už hrajete o záchranu?

Velmi dobře. Musíme se rychle psychicky zvednout a zapracovat nejen na koncovce. Horší výkon, než v sobotu, snad už podat nemůžeme.

V týdnu přišel jako šéftrenér mládeže Jiří Kotrba. Nemáte obavu, že vás může na trenérské lavičce prvoligového áčka vystřídat?

Už jsem dost zkušený trenér, takže o něčem takovém nepřemýšlím a jeho příchod takto nevnímám. To by stejně rozhodl majitel. Pokud bych sám viděl, že by zlepšení prospěla změna, výměna hráče, nebo trenéra, udělám pro to maximum. Faktem ale je, že my teď nějaký impuls potřebujeme.

Reklama

Související témata: