Hlavní obsah

Jako bychom měli svázané nohy, krčil rameny příbramský Vošahlík nad bídnou koncovkou

Karel FeltSport.czPrávo

Za Příbram nastoupil místní šestadvacetiletý rodák Jan Vošahlík naposledy v prosinci 2006. Pak putoval mezi Jabloncem a Slavií, s několika hostováními, až loni v lednu skončil v kazašské Karagandě. Odtud se vrátil po roce do Edenu, kde ho ale nechtěli, tak se vrátil do rodného města a ve druhé půli sobotního duelu s Bohemkou posílil domácí ofenzívu. Mohl dát i gól, a ne jeden, ale nakonec zápas skončil 0:0.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Jan Rezek (vlevo) z Příbrami a David Bartek z Bohemians. Ilustrační snímek.

Článek

Jak jste si užil návrat do Příbrami?

Na zápas jsem se moc těšil. Bohužel se od začátku nevyvíjel, jak jsme chtěli. Nedostávali jsme se do šancí. Ve druhé půli jsem měl sám dvě, alespoň jednu jsem měl proměnit. Bohužel se to nepovedlo, takže jsem si to z pohledu výsledku moc neužil.

Která z těch šancí mrzí víc?

Obě. Jednou jsem slabě trefil balón a levačkou jsem pak pálil vedle brány. Ta druhá byla asi větší. Prošel jsem do šestnáctky, cpal jsem balón na zadní tyč. Bohužel ji minul z nesprávné strany.

Mohlo se na vás projevit, že jste dlouho nehrál soutěžní zápas?

V tom problém nebyl, myslím si, že jsem se dostal do zápasu rychle a dobře. Bohužel jsme se málo tlačili do vápna a nevytvořili si souvislejší tlak, z něhož by se zrodily šance. Ale popracovat na souhře samozřejmě musím, kluky pořád poznávám.

Špatná koncovka je jarní příbramskou bolestí. Ještě nedala gól. Věnujete se střelbě na tréninku?

Samozřejmě a hodně. V pohodě nám to tam padalo, ale přišel zápas a my jako bychom měli svázané nohy. Ne a ne se trefit. Potřebujeme dát jeden šťastný gól a pak se chytneme. Půjdeme mu naproti. Začít musíme už v dalším kole v Plzni.

Když se vrátíme do ledna. Měl jste poté, co jste se nedohodl se Slavií, ještě jiné nabídky, než Příbram?

Byly tam, ale nemá smysl o nich mluvit, já jsem v Příbrami rád. Chci klukům pomoct. Máme dobrý mančaft.

Reklama

Související témata: