Hlavní obsah

Fotbal mě pořád baví a dobře jsem potrénoval, prozradil sedmatřicetiletý Klokan Čížek recept na dobré výkony

Karel FeltSport.czPrávo

Táhne mu na osmatřicátý rok, ale rychlost by mu mohli závidět hráči o generaci mladší. Tomáš Čížek v dresu Bohemians 1905 ožil. V sobotu v Příbrami v utkání 19. kola fotbalové Synot ligy patřil k nejlepším na trávníku a mohl dát i gól...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Bohemians 1905 Tomáš Čížek. Archivní snímek

Článek

Kde se vás bere ta vitalita?

Pořád mám chuť do fotbalu, protože mě baví. Dobře jsem v zimě potrénoval. Máme skvělou partu. Jsem také rád, že mi Bohemka dala ještě šanci hrát, a já se to snažím odvádět na hřišti.

Hned v úvodu zápasu jste měl brejk, který domácí zastavili faulem. Mrzí vás hodně, že z toho nebyl gól?

Kdyby mě nefaulovali při tom úniku, tak jsem šel sám na bránu, ale dopadlo to jinak. Hlavně jsem se snažil hledat přihrávkami spoluhráče, jednou jsem se dostal blízko k bráně a zakončení, ale také z toho gól nebyl. Větší šance měli spoluhráči.

Kvůli střevní chřipce jste hráli v jiné sestavě, než obvykle a nebylo to znát...

Trenér Pivarník rotoval se sestavou už v přípravě, takže pro nás to nebylo nic tak neobvyklého. Každý ví, jak má na které pozici hrát. Máme dobré mužstvo, takže ať jde do zápasu jeden nebo druhý, pořád jsme vyrovnaný tým. Ztráty jsme schopní ihned nahradit. Když plníme úkoly poctivě a vyrovnáme se soupeřům v nasazení a agresivitě, můžeme hrát s kýmkoliv.

Na jaře jste neporazitelní, zvedá vám to sebevědomí?

Tak neporazitelní... Zatím ano, ale zdravé sebevědomí klukům stoupá. Když takhle polezeme bod po bodíčku nahoru, tak to bude dobré.

Zápas v Příbrami byl, jak se říká, o šest bodů. Hrálo se o záchranu. I když jste měli blíž k vítězství, berete i ten jeden?

Musíme ho brát. Teď se bude v Příbrami komukoliv těžko vyhrávat. Body také hodně potřebují. My jsme v kontaktu se sestupovými příčkami, i těmi blíže středu tabulky, je to hodně vyrovnané. Záleží jenom na nás, jak se postavíme k dalším zápasům. Když ale budeme podávat dobré výkony, třeba jako v Příbrami, tak se dokážeme zachránit.

Reklama

Související témata: